Vijesti 26.04.2016.

Banjalučanin prevarama došao do skoro 42 hiljade maraka

ČITANJE: 1 minuta
Novac marke

Banjalučka policija podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv muškarca čiji su inicijali M.V. (48) iz Banjaluke koji je osumnjičen da je nezakonito prisvojio 41.700 KM pronevjerama, poslovnim prevarama i falsifikovanjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga i isprava.

Osumnjičeni je od 2013. do 2015. godine, u svojstvu direktora jednog preduzeća u Banjaluci, podizao novac sa transakcijskog računa preduzeća, a utrošak nije opravdao, čime je pričinio matrijalnu štetu od 14.500 KM.

On je u istom periodu prodao robu koja je u knjigovodstvu preduzeća evidentirana na stanju u novčanom iznosu, a nije dostavio fakture na knjiženje, te je i na taj način pričinio materijalnu štetu preduzeću od oko 26.000 KM, a za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni je u toku 2014. godine doveo u zabludu jednu firmu iz Teslića, sačinivši predračun za isporuku šest akumulatora po ukupnoj cijeni od oko 1.200 KM po kojem je izvršena uplata, a ugovorena roba nije isporučena, te tako pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu podnijeli su pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banjaluka, saopšteno je iz policije.

 (ATV)