Vijesti 20.10.2016.

Banjalučanin prijavio lažnu krađu auta da bi u Švedskoj naplatio osiguranje

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučanin čiji su inicijali A. D. (40) uhapšen je zbog sumnje da je lažno prijavio krađu automobila da bi u Švedskoj naplatio osiguranje, rečeno je Srni u CJB Banjaluka.

Policija je uhapsila i muškarca čiji su inicijali C. R. iz Gradiške zbog sumnje da je Banjalučaninu pomogao u izvršenju krivičnog djela.

Portparol CJB Marija Markanović rekla je Srni da je osumnjičeni juče prijavio policiji da mu je u protekla dva dana sa parkinga u Ulici Josifa Pančića u Banjaluci ukraden automobil “audi A6″, koji je registrovan u Švedskoj.

Markanovićeva je navela da je policija nakon niza operativnih radnji došla do saznanja da je muškarac iz Gradiške čiji su inicijali C. R. (47) pomogao osumnjičenom.

Ona je dodala da je policija na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci pretresla dvije lokacije u Gradišci, koje koristi C. R., te da je u garaži u Dunavskoj ulici pronašla “audi A6″ čiju krađu je A. D. lažno prijavio da bi od od osiguranja u Švedskoj naplatio odštetu.

Gradiška policija je odmah nakon pretresa i pronalaska automobila uhapsila C.R. koji će biti ispitan na okolnosti izvršenja krivičnih djela.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naložio je da uhapšena lica budu puštena na slobodu u zakonskom roku, a da protiv njih budu podneseni izvještaji za počinjeni krivična djela, kao i preduzimanje svih potrebnih radnji s ciljem dokazivanja navedenih krivičnih djela.

Banjalučanin A.D. osumnjičen je da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela i osiguranička prevara.

(mondo.ba)