Sport 04.04.2017.

Banjalučanin sa Srbijom želi do evropskog trona

ČITANJE: 2 minute

Banjalučanin Jovan Vladimir Pavlović, fudbaler Željezničar Sport Tima sa kadetskom reprezentacijom Srbije izborio je učešće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Momak sa dva imena je velika nada srpskog fudbala.

– Ime sam dobio po prvom srpskom svecu Jovanu Vladimiru, otkriva Pavlović.
Zamjenik kapitena U17 reprezentacije Srbije jedan je od najzaslužnijih što su se “orlići” plasirali na Euro u Hrvatsku.

Njegov gol u trećem minutu nadoknade vremena za pobjedu protiv Švajcarske, u prvom kolu elitne grupe kvalifikacija i trijumf nad Crnom Gorom bio je dovoljan izabranicima Perice Ognjenovića da naprave veliki podvig u Škotskoj.

– Taj gol je došao kao posljedica timske igre. Mi smo jedan sjajan tim, koji u svakoj utakmici iznjedri nekog junaka. Nikad se niko ne ističe iznad kolektiva i to zajedništvo nas je i odvelo na Evropsko prvenstvo, ističe Pavlović, koji ima samo riječi hvale za selektora Pericu Ognjenovića.

– Perica je sjajan motivator, odličan pedagogog i zaista je milina raditi sa takvom legendom našeg fudbala. Prati svaki naš potez i uvijek je spreman da nam ukaže šta treba da popravimo, a bogami i pokaže dosta toga. Dosta je strpljiv i prava je nadgradnja svega što smo naučili kod prethodnih selektora, hvali bivšeg asa Crvena zvezde i Reala štoper banjalučkog Željezničara.

Na EP Srbija je u grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Republikom Irskom i Njemačkom.

– Siguran sam da nećemo razočarati naciju. Pucamo na trofej, za početak da prođemo grupu, pa polako do finala. Nikog se ne plašimo i niko nije bolji od nas dok to na terenu ne dokaže. Borićemo se svim srcem za sve koji navijaju za nas i za naš fudbal, jasan je Pavlović.

(mondo.ba)