Magazin 25.10.2018.

Banjalučanin snimio singl sa slovačkim umjetnicima

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki muzičar sa adresom u Bratislavi u Slovačkoj, Aleksandar Vidaković, predstavio je novi singl pod nazivom “Venera i Mars” (Venus and Mars), koji je uradio u saradnji sa slovačkim producentom Adamom Kurucom i RnB pjevačicom Ronie.

Muzičari ističu da je pjesma “Venera i Mars” njihova prva zajednička saradnja u kojoj su kombinovali iskustva iz elektronske, plesne i pop muzike.

“Tekst inače govori o dvoje ljudi koji su usamljeni, koji traže dublje vrijednosti u životu i koji se upoznaju u pravom trenutku, jer su jednostavno jedno drugom suđeni. U trenutku kad se upoznaju, shvataju da je taj događaj veći od njih samih i da osjećaju izuzetnu privlačnost. Ona je njegova Venera, a on njen Mars. Iznenada njihove duše su potpune i sjaje kao zvijezde”, rekao je Aleksandar Vidaković povodom premijere novog singla.

Novi singl, koji je od juče na YouTube servisu, već je doživio premijeru na radio-stanicama u Češkoj i Slovačkoj.

“Prvu ideju za stvaranje ove pjesme sam dobio u februaru ove godine, a aktivno smo počeli raditi na pjesmi kada je Ronie prihvatila saradnju. Imali smo oko dva mjeseca posla dok nismo dobili finalni proizvod”, istakao je Vidaković.

Za singl “Venera i Mars” snimljen je i video-spot. Muzičar ističe da su na ekranizaciji pjesme radili dva dana, te da su svi kadrovi snimljeni na ulicama Bratislave.

Osim premijere novog singla, Vidaković je dodao da je u pripremi i nova pjesma koja će biti premijerno emitovana narednog mjeseca.

“Novu traku kao i video-klip počinjem da snimam 30. oktobra, a u pitanju je saradnja sa češkim pjevačem Matejom Vavrom. Planirani datum za premijeru ove pjesme je 25. novembar”, rekao je Vidaković.

Aleksandar Vidaković je sa svojim unikatnim muzičkim izražajem postao priznat producent i DJ. Njegovi prethodni projekti izrodili su pjesme koje su se držale na vrhu evropskih top-lista punih sedam nedjelja, a takođe su na programu poznatih radio-stanica Evropa 2, Viva i Siti.

Tokom dugogodišnje karijere sarađivao je sa mnogim poznatim imenima iz svijeta elektronske muzike, a odnedavno je krenuo i solo stazama.

“U narednom periodu pripremam evropsku klupsku turneju, koja će biti svježe inspirisana utiscima koje sam dobio na nedavno održanoj ‘Amsterdam Dance Areni'”, naveo je Vidaković.

(Nezavisne)