Vijesti 21.03.2016.

Banjalučanin spasio macu zarobljenu visoko na drvetu

ČITANJE: 1 minuta
MACA

Nesvakidašnja situacija zbila se proteklog vikenda u banjalučkom parku Mladen Stojanović – jedan mladić se popeo na drvo, na visinu od 15-tak metara, da bi spasio mačku koja je od straha ostala zarobljena na granama.

Vlasnica mačke je uz pomoć članova Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” pokušala da prizove svoju ljubimicu da siđe sa drveta, pozvani su i vatrgosaci, ali nisu željeli da se odazovu i izađu na teren.

– Tri sata smo pokušavali da je dozovemo da siđe. Mamili smo je hranom, tresli smo drvo, ali ništa. Tri sata smo proveli prizivajući ovu lutalicu. Onda je naišao jedan momak sa djevojkom. Šetali su parkom i on je ponudio da se popne i bezbjedno spusti mačku. Baš nas je oduševio, jer je drvo baš visoko. Uglavnom, mačka je spašena – rekao je Pressu Goran Milojević iz “Kerbera”.

Momak, čije ime nismo uspjeli da saznamo, pobrao je simpatije mnogih, a po društvenim mrežama ga već nazivaju vitezom. Ljubitelje životinja je primjer ovog momka oduševio.

– Ako je i želio da zadivi svoju djevojku, dobro je uradio. Bilo bi nam puno bolje da imamo više ovakvih vitezova – bio je jedan od komenatara.

(Press)