Vijesti 18.01.2022.

Banjalučanin u dvorištu kuće pronašao tromblon

ČITANJE: 1 minuta

Vlasnik kuće ispričao je za Srpskainfo da je ostao šokiran kada je jutros vidio tromblonsku minu koja je bila zabijena u travi, u blizini njegove porodične kuće, prenosi Srpskainfo.

– Jutros oko osam časova vraćao sam se kući sa sinom iz crkve i primijetio sam nešto čudno u dvorištu. Kada sam prišao, vidio sam da se radi o tromoblonskoj mini i odmah sam pozvao policiju i obavijestio nadležne institucije – kaže naš sagovornik.

Ističe da je policija veoma brzo došli i da su obavili uviđaj, ali da već pet sati ne dolazi niko iz Civilne zaštite.

– Već satima policija stoji u dvorištu i to sve obezbjeđuje, međutim iz Civilne zaštite niko ne dolazi. Zvao sam ih više puta i kažu da sada nemaju tima koji može doći. Tromblon i dalje stoji u dvorištu, a udaljen je svega dva metra do glavnog puta – ističe vlasnik kuće.

Kaže da slao slike kolegama koji su u vojsci, a koji ističu da je ovaj tromblon vjerovatno ispucan iz puške, ali da se nije aktivirao.

– Vidi sa da nema osigurača. Stručnjaci kažu da je vjerovatno ispaljen sa udaljenosti od 50 do 100 metara, a po uglu koji se zabio u zemlji, upućuje da je ispucan iz pravca Debeljaka – rekao je sagovornik Srpskainfo i dodao da postoji mogućnost i da se radi o svjetlećem tromblonu.

(B.M)