Vijesti 09.03.2018.

Banjalučanin uhapšen zbog pljačke kladionice

ČITANJE: 1 minuta

Dvadesetjednogodišnji S.T. iz Banjaluke uhapšen je juče zbog sumnje da je 13. februara opljačkao sportsku kladionicu u banjalučkoj ulici Put srpskih branilaca, gdje je uz prijetnju pištoljem ukrao novac od radnice.

Na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni te su tom prilikom pronađeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv osumnjičenog, u redovnoj proceduri, slijedi podnošenje izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju i drugih izvršenih krivičnih djela „Razbojništvo“ iz prethodnog perioda.

Iz Policijske uprave Banjaluka sasopšteno je da je, prema statističkim pokazateljima, evidentno da je u toku 2017. godine došlo do smanjenja broja izvršenih krivičnih djela „Razbojništvo“ i to za 39% u odnosu na 2016. godinu, odnosno  da su u toku 2017. godine evidentirana 22 krivična djela „Razbojništvo“, dok je u 2016. godini evidentirano 36 ovih krivičnih djela.

Takođe, u vremenskom periodu januar-februar tekuće godine evidentirano je smanjenje izvršenja ovih krivičnih djela za 20% u odnosu na uporedni period 2017. godine.

(Nezavisne)