Banjalučanin uhvaćen sa 7.000 kutija cigareta

Pripadnici policije u Ljubinju pronašli su i oduzeli 7.000 kutija različitih cigareta u automobilu škoda kojim je upravljao S.S. iz Banjaluke.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Trebinje, kontrola škode izvršena je juče nakon prikupljenih operativnih saznanja.

“Naime, policijski službenici Policijske stanice Ljubinje su oko 12,20 časova, na magistralnom putu M-6, u mjestu Vođeni – Pandurica, opština Ljubinje, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke škoda, kojim je upravljalo lice inicijala S.S. Izvršenom kontrolom i pregledom vozila uočena je veća količina cigareta za koje lice S.S. nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju”, navodi se u saopštenju PU Trebinje.

Nastavlja se rad na dokumentovanju krivičnog djela “Nedozvoljena trgovina”.

Policijska uprava Trebinje je od početka 2019. godine evidentirala 12 krivičnih djela “Nedozvoljena trgovina”, gdje je oduzeto 55.280 paklica cigareta različitih vrsta i 3 kg rezanog duvana, čija se maloprodajna vrijednost procjenjuje na oko 135.000 KM.

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.