Vijesti 09.12.2016.

Banjalučanin uručio tonu pomoći osnovcima na Kosmetu

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Humanitarnog udruženja građana “Sveti Đakon Avakum” Mirko Majkić, posjetio je juče i uručio pakete pomoći osnovcima u opštini Zubin Potok na Kosovu i Metohiji.

– Obišao sam Osnovnu školu “Petar Kočić” u Brnjaku, opština Zubin Potok, u kojoj se nalazi najveći broj djece koja žive u izuzetno teškim uslovima i uručio im pomoć. Posebno dirljiv bio je susret sa dvije djevojčice, Tamarom i Tijanom, koje žive bez roditelja. Njih dvije su u ime svih mališana sa Kosmeta zahvalile svojim vršnjacima iz banjalučkih škola “Jovan Cvijić” i “Zmaj Jova Jovanović” koji su i prikupili pomoć – rekao je Majkić.

Dodao je da će po povratku u Banjaluku organizovati humanitarnu akciju za ove sestre.

– Planiram i dalje da im pomažem kao i drugoj braći i sestrama sa Kosova, koji su u teškoj materijalnoj situaciji. Prije povratka u Banjaluku ostalo mi je još da uručim pomoć i djeci iz OŠ “Jovan Cvijić” u Zubinom Potoku – kazao je Majkić.

Iz Banjaluke je na Kosmet stiglo oko tonu prehrambenih namirnica, higijenskih potrepština i školskog pribora.

– Nešto od ove pomoći imali smo u zalihama, najveći dio su djeca skupila a pomogla nam je i mjesna zajednica Kočićev vijenac – rekao je Majkić.

Majkić je poznat kao veliki humanitarac, pa je tako ljetos pješačio do manastira Ostrog promovišući humanitarni broj za Milanu Gajić oboljelu od Laforine bolesti.

(Glas Srpske)