Magazin 01.01.2019.

Banjalučanin za godinu dana proputovao 11 zemalja

ČITANJE: 1 minuta

Mnogi su već podvukli crtu i rezimirali kako im je prošla 2018. godina, bilo je tu ljubavi, suza, uspjeha, razočarenja, a mali podsjetnik na proteklih 365 dana objavio je i mladi Robert Dacešin, banjalučki putopisac, poliglota, bloger.

Možemo samo da mu “skinemo kapu” kada znamo da je za godinu dana obišao 38 novih gradova, na pet kontinenata.

-Ne znam više ni sam šta se sve izdešavalo. Prva posjeta Južnoj Americi, jedna ostvarena životna želja, posjeta mom Riju. Volontiranje u Africi. Posjeta prašumi u Ekvadoru. Put sa mamom na Sejšele. Vulkani blata u Azerbejdžanu. Glečeri u Gruziji. Favele u Kolumbiji. Pustinja soli u Boliviji. Posjeta Njujorku i Bostonu. Ako pogledam ovu 2018. iz svog ugla, bila je ovo bez dileme jedna od najboljih godina ikada. Nikada više posla, projekata i putovanja- objavio je, između ostalog Dacešin na svom Fejsbuk profilu.

Putovanje po Južnoj Americi bilo mu je, kaže, najveće putovanje ikada

. -Dva nestvarna mjeseca u kojim sam posjetio Brazil, Boliviju, Čile, Ekvador i Kolumbiju. Pet zemalja, 23 grada, 12 letova, ne znam ni sam koliko hiljada pređenih kilometara- navodi na svom blogu ovaj mladić, pravi ambasador Banjaluke.

Na kraju je Novu godinu dočekao u – svojoj Banjaluci. Sa djevojkom Tamarom Kučašvili i starim ruštvom iz zavičaja slavio je u jednom banjalučkom kafiću.

Dacešin već pravi mapu putovanja i za ovu 2019. godinu, a znajući koliko je uporan, ne sumnjamo da će i njih ostvariti.

(Srpskainfo)