Banjalučanka Bosa Frašto nekoliko puta opljačkana u svom stanu

Devedesetogodišnja Banjalučanka Bosa Frašto nekoliko puta je, kako tvrdi, opljačkana u svom stanu, a tokom posljednjeg razbojništva, koje se desilo za vikend, dvojica maloljetnika zaključala su je u sobu, zbog čega je policija morala razbiti staklo kako bi je oslobodila.

Kako je ispričala za “Nezavisne”, u svim pljačkama učestvovao je isti maloljetnik, koji joj je doskoro bio komšija u Ulici Rajka Bosnića u banjalučkom naselju Starčevica, a kojeg je jednom prilikom čak i zatekla u stanu u prizemlju zgrade. Međutim, niko joj nije vjerovao da je nekoliko puta opljačkana, jer dosad nisu pronađeni tragovi provale.

“Ja sam uvijek govorila da me on potkrada, samo mi niko nije vjerovao. Nikome, pa ni meni, nije jasno kuda on uđe u moj stan kad sve zaključavam. I stolariju sam promijenila”, kaže starica, pokazujući u sobi nekoliko stočića, ormarića i taburea koje svaku noć prisloni uz balkonska vrata i tako ih dodatno osigurava.

U nedjelju oko 18 časova je, kako kaže, pospremala po sobi, kada je nešto čula u zaključanom stanu, a potom je provalnik zaključao sobu u kojoj je bila.

“Počela sam da zapomažem i zovem u pomoć. Lupala sam čime sam stigla ne bi li me neko čuo. Najviše sam se plašila da me niko neće čuti. Srećom, komšije su pozvale policiju, koja je razbila prozor iznad vrata kako bi me otključala iz sobe”, kaže starica, koja je vidno isprepadana.

Njena vika iz sobe je, kako kaže, najvjerovatnije zbunila razbojnika pa je iz stana pobjegao samo s punjačem za mobilni telefon, ali joj je ranije uzimao mnogo više.

Ističe da ju je isti maloljetnik prvi put opljačako prošle godine na Nikoljdan, kada joj je ukrao oko 270 KM od penzije, a ove godine ukrao joj je torbicu sa svim dokumentima, koje je ponovo morala vaditi, te oko 400 KM i razne sitnice.

“Ne žalim ni milione samo mi je žao što mi je ukraden fotoaparat sa slikama djece i unučića. Lijepo sam mu išla na vrata i tražila da mi to vrati i neću zvati policiju, ali on sve negira. Policija mi je kasnije vratila aparat, ali slike su bile obrisane”, priča starica.

Njena rodica, koja je došla da je obiđe nakon pljačke, takođe je iznenađena saznanjem da joj neko ulazi u stan, jer je potpuno obezbijeđen. Kaže da je baka toliko isprepadana da osim ulaznih vrata, na kojima je i lanac, zaključava i kuhinju i sobu.

Policija je identifikovala Z.Č. (14) i N.Š. (15) zbog sumnje da su opljačkali ovu staricu, a sumnjiče ih i da su je ranije pljačkali, pričinivši joj štetu oko 1.200 KM.

“Sumnjiče ih da su, pored navedenog, sa još dva punoljeta lica izvršili krađe i teške krađe na području grada”, navode iz PU Banjaluka. Sumnjiče ih i za pljačke kioska i podruma, iz kojih su krali razne predmete.

(Nezavisne)

REZULTATI VJEŠTAČENJA: Piralena u “Incelu” ima i do 2.800 puta više od dozvoljenog

Pojedini dijelovi zemljišta u “Incelu” u Banjaluci imaju 2.800 puta više kancerogenog ulja piralen u sebi nego što je dozvoljeno, ekskluzivno otkrivaju izvori Srpskainfo.  Srpskainfo je imao uvid u prvo vještačenje koje je obavljeno u “Incelu”, a koje je zabrinulo stručnjake. – Rezultati su doslovno užasni. Na pojedinim mjestima je bilo tolika koncentracija piralena, da

LAZAREVO ČEKA DOLAZAK MAŠINA Širi se mreža kružnih raskrsnica po gradu

Projekti izgradnje tri kružna toka na staroj “gradiškoj cesti” biće završeni za desetak dana i dostavljeni “Putevima RS”, koji treba da finansiraju radove, najavili su iz Gradske uprave. Najveći kružni tok planiran je na izuzetno frekventnoj raskrsnici na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša sa ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljić, što vozači godinama priželjkuju. U

Direktor Poreske uprave RS učestvovao na prestižnom Samitu u Bečićima

Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske, učestvovao je danas na panelu „Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije“, u okviru osmog po redu „Samita guvernera, ministara finansija i direktora poreskih uprava regiona“, koji je održan od 13. do 15. juna u Bečićima u Crnoj Gori. Pored Maričića, učesnici ovog panela bili su i

ŠESTI SABOR SNSD-a Dodik: Cilj – razvoj Srpske i očuvanje mira

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Laktašima da je politika stranke koju predvodi zasnovana na stabilizaciji, jačanju i razvoju Republike Srpske, a da je glavni cilj očuvanje mira. “SNSD je opredijeljen za politiku širenja saveza za Republiku Srpsku i danas smo za ovo dobili podršku. Sve naše aktivnosti biće u skladu sa ciljevima

NA KRUNIĆEVOM SPISKU 21 IGRAČ Fudbaleri Borca počeli pripreme

Fudbaleri Borca počeli su pripreme za predstojeću sezonu u kojoj će se takmičiti u Premijer ligi BiH. Na spisku trenera Branislava Krunića se nalazi 21 fudbaler, a timu je priključeno i šest juniora. Prvi trening sa ekipom odradio je i fudbaler iz Malija Dieudone Gbakale, koji je prošao ljekarske preglede i ima priliku da dokaže

Banjalučki gimnazijalci obilježili četiri decenije mature

Kada je Momčilo Bajagić Bajaga napisao pjesmu “Moji drugovi” kao da je mislio na generaciju banjalučkih gimnazijalaca, koji su 1979. napustili školske klupe i kao biseri se rasuli po cijelom svijetu. Od njih 381, koliko ih je maturiralo krajem osme decenije prošlog vijeka, polovina je u subotu, 8. juna, ponovo sjela u klupe, prisjetila se

MUP RS u ponedjeljak predstavlja ‘chat bot’ aplikaciju na viberu

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske predstaviće u ponedjeljak, 17. juna čet bot /chat bot/ aplikaciju Ministarstva na viberu kao jedan od novih modela direktne komunikacije MUP-a sa građanima, a samim tim i informisanja. Tom prilikom biće predstavljen i nova internet stranica Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet MUP-a Srpske. Predstavljanje čet bot aplikacije i nove internet