Banjalučanka Dragana Domuzin karijeru nastavlja u Španiji

Od nedavno seniorska reprezentativka BiH i košarkašica Orlova iz Banjaluke Dragana Domuzin (19) karijeru nastavlja u Španiji.

Sjajna Banjalučanka koja je prošle sezone blistala u domaćim takmičenjima, u nekoliko navrata išla preko 40 poena, još se pamte ona 53 koša,  potpisala je ugovor sa ekipom Nisan Al Kazeres Ekstramadura.

Odlazak sjajne Banjalučanke iz bh. lige u Španiju je samo potvrda da se radi o jednoj od najtalentovanijih košarkašica u BiH, ali i šire. Prošle sezone Domuzinova je imala prosjek od 18 poena po meču, dodavala 7.6 skokova i 4.4 asistencije.

Nema sumnje da je ovo veliki uspjeh mlade igračice, ali i banjalučkih Orlova koji je prošle sezone imali sezonu iz snova plasiravši se regionalnu WABA ligu.

(Nezavisne)

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave