Vijesti 18.06.2024.

Banjalučanka osuđena na 4,5 godine zbog ubistva partnera

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučanka Milica Diljević (31) osuđena je u Okružnom sudu Banjaluka na četiri i po godine zatvora zbog ubistva bivšeg partnera Zvonimira Stefanovića (53) u februaru ove godine u banjalučkom naselju Borik. Smrtonosan je bio ubod nožem u srce.

Diljević je prethodno priznala krivicu i sklopila sporazum sa Okružnim javnim tužilaštvom.

Sudija Dragan Uletilović je obrazložio da je kazna adekvatna, da je Diljević neosuđivana, kao i da je događaju prethodio dugogodišnji verbalni i fizički sukob, te da je bila žrtva nasilja u porodici koje je prijavljivala.

Bila je optužena da je djelo počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti i usljed dugogodišnje upotrebe alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci, piše Mondo.

Ubistvo je počinjeno 4. februaru oko 11.50 sati u stanu u Ulici Beogradska, a u kojem je Diljević boravila kao podstanar. Svemu je prethodila svađa, a potom i fizički sukob između optužene i žrtve.

“U stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed emocionalno-nestabilnog poremećaja ličnosti i dugogodišnje upotrebe alkohola i zloupotrebe drugih psihoaktivnih supstanci, sa stola u dnevnom boravku uzela je nož dužine oštrice 12 centimetara, prišla oštećenom i nožem ga ubola u predjelu desne strane grudnog koša”, navodilo se u optužnici.

Tužilac Tatjana Ninković je ranije pred sudom, obrazlažući sporazum o priznanju krivice, navela da je Diljević od početka priznala ubistvo i izrazila kajanje, dok je njen branilac, advokat Mirko Dabić, naveo kako je Diljević duže vremena trpila nasilje svog tadašnjeg partnera.

Diljević je izrazila želju da ide na izdržavanje kazne prije pravosnažnosti presude.