Vijesti 04.01.2018.

Banjalučanka poginula u padu sa terase pred rođendan i slavu

ČITANJE: 2 minute

Šezdesetdvogodišnja Jelena Reljić poginula je pri padu sa terase kuće u Majevičkoj ulici, u banjalučkom naselju Petrićevac.

Mještani napominju da je živjela na drugoj adresi, a ovu kuću je naslijedila od roditelja, te ju je povremeno obilazila, baš kao i kobnog dana, juče, kada je sa oko tri metra visine pala na beton.

“Njoj je, jadnoj, rođendan na Božić, a krsna slava joj je Sveti Stefan, 9. januara. Eto, vidite sudbine, da nastrada baš sada”, priča nam jedan mještanin, moleći nas da mu ne navodimo ime.

Prisjeća se da je ova Banjalučanka do kuće došla u srijedu oko 14 časova i odmah se s njim pozdravila.

“Zamolila me da joj pomognem, odnosno da saniram oštećenje na ogradi. Požalila mi se da je imala narušeno zdravlje, odnosno na probleme s krvnim pritiskom i vrtoglavicu”, priča ovaj mještanin za “Nezavisne”.

Sumnja se da su je upravo ti zdravstveni problemi indirektno i odveli u smrt.

“Na terasi je, kako sam uspio shvatiti, skinula suvi veš sa štrika, te obrisala štrik krpom kako bi objesila turu mokrog veša. Na terasi joj je vjerovatno pozlilo, te je pala. Pri padu tijelom je udarila o metalnu šipku za koju je pričvršćena vinova loza, a zatim glavom direktno u beton. Pala je sa tri metra visine, ali ipak je to po nju bilo kobno”, kaže sagovornik “Nezavisnih”. Dodaje da je za tragediju saznao nakon što je ušao u kuću, te ga je pozvao brat da izađe.

“Odmah sam po njegovim pokretima shvatio da se nešto desilo. Utrčao sam u dvorište komšinice, i tu se već bilo okupilo nekoliko ljudi. Ona je bila oblivena krvlju. Ležala je nepomično. Odmah sam vidio da je na mjestu ostala mrtva”, naglašava naš izvor.

Mještani Majevičke ulice kažu da je Jelena, koju zovu Jela, s vremena na vrijeme dolazila u kuću gdje je u srijedu nastradala. Ističu da ima nevjenčanog supruga, a da djece nema. Javljeno je njenom bratu, koji živi u Beogradu, da je izgubila život, i on je odmah krenuo za Banjaluku.

Iz Policijske uprave Banjaluka juče je saopšteno da su policajci u prisustvu dežurnog mrtvozornika Doma zdravlja Banjaluka na mjestu tragedije prekjuče oko 14.40 obavili uviđaj. Utvrđeno je da je uzrok tragedije nepažnja.

“Izvršenim uviđajem i na osnovu činjenica sa lica mjesta utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela”, saopštila je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka, dodajući da je o svemu upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Nezavisne)