Vijesti 20.03.2016.

Banjalučanka teško povrijeđena na Jahorini

ČITANJE: 1 minuta
povreda nesreca
Dvadesetsedmogodišnja Banjalučanka V.T. teško je sinoć povrijeđena pri padu sa snouborda na Jahorini, i prema posljednjim informacijama, nalazi se na liječenju u UKC Sarajevo.

Nešto prije 22 sata pronašli su je, te joj ukazali prvu pomoć članovi Gorske službe spašavanja Konjic, koji ovaj vikend borave na Jahorini, gdje su na obuci.

-Jedan od naših kolega pronašao ju je pored jedne stijene. Mi smo odmah intervenisali, izašli smo na teren. Bila je u besvjesnom stanju, mnogo krvi bilo je oko nje. Imala je povrede glave i ramena- rekao je za Damir Gogić, načelnik Gorske službe spašavanja Stanica Konjic.

On je dodao da su potom pristupili ukazivanju prve pomoći, na način da su joj sanirali povrede glave i namjestili joj rame, te je zbrinuli do dolaska vozila hitne pomoći.

-Potom je prebačena u medicinsku ustanovu na Pale. Rečeno nam je da je zatim prevezena u bolnicu Kasindo, te da joj je stanje stabilno- naveo je Gogić.

U bolnici Kasindo rečeno nam je da su joj odradili CT glave, te da je potom prebačena u Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKC).

(NN)