Vijesti 11.11.2017.

Banjalučanka u kolicima prešla 30 kilometara zbog humanosti

ČITANJE: 2 minute

Biljana Nedić iz Banjaluke, koja je od svog rođenja u invalidskim kolicima, poznata je javnosti po izvanrednim poduhvatima i talentima, još jednom je dokazala svoju volju i širokogrudost.

Nedićeva je u kolicima prešla čak 30 kilometara, i to od Aleksinca do Niša! Ona se od pola puta pridružila humanitarcima Tamari Klarić i Bogdanu Stevanoviću koji su prije nedjelju dana krenuli pješice iz Beograda, u okviru akcije “Pruži korak”, čiji je cilj prikupljanje sredstava za izgradnju Hematoonkološke klinike u Nišu.

Ispred objekta koji je u izgradnji priređen im je svečani doček, kojem se, kako su priznali ovi mladi ljudi, nisu nadali.

Iako je uspjela da ostvari nevjerovatan podvig, ova Banjalučanka ne krije žal što se pomenutom dvojcu nije mogla priključiti od samog starta.

– Postala sam bogatija ovih dana za jedno neviđeno iskustvo – pisala je Biljana na društvenim mrežama, nakon što je stigla na cilj, a potvrdila je to isto i za “Novosti”.

– Stekla sam nove prijatelje za cijeli život, doživjela nevjerovatnu avanturu koja je pri tome imala humanitarni karakter – oduševljeno nam je prepričavala Biljana.

– Bogdana sam upoznala na Sajmu knjiga u Beogradu prije desetak dana, ali smo se i ranije “virtuelno” poznavali, jer smo sarađivali na našim blogovima. Kroz tu našu komunikaciju sam i saznala za akciju “Pruži korak” i odlučila da pružim i ja svoj, u šali kažem, obrtaj. Pošto sam imala utakmice za vikend, nisam im se mogla pridružiti ranije, pa smo odlučili da to bude posljednjeg dana. Tamara, čija je ovo i bila ideja, divna je djevojka koju sam upoznala tog dana u Aleksincu. Imala sam ojsećaj da se godinama znamo, pa smo se poslije zagrljaja dobrodošlice, polako uputili prema Nišu. Prešli smo preko trideset kilometara, u osam ujutro krenuli iz Aleksinca, a oko pet po podne stigli na cilj – priča Nedićeva.

Ovo je prvi put na ovim prostorima da roditelji oboljele djece grade bolnicu. Za završetak radova je potrebno još šest miliona dinara. Tokom akcije “Pruži korak” prikupljeno je 1.400.000 dinara, očekivali smo više, ali i da ovi mladi ljudi nisu skupili ni dinar, njihov gest bi bio vrijedan svake pohvale – kazala je predsjednica NURDOR Joland Korora.

(Novosti)