Banjalučka filharmonija održala novogodišnji koncert

Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije održao je danas novogodišnji koncert u velikoj koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci, javlja Anadolu Agency (AA).

Stalni dirigent Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, maestro Aleksandar Kojić dirigovao je orkestrom Banjalučke filharmonije kao i Dušan Uroševič iz Banjaluke, dok su solistkinje bile Banjalučanke – sopran Dunja Simić i vokal Maja Manojlović.

Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije u prepunoj dvorani Banskog dvora izveo je repertoar, sastavljenog od djela umjetničke, popularne i zabavne muzike.

Održavanje, osmog po redu, novogodišnjeg koncerta Banjalučke filharmonije podržao je grad Banjaluka.

Ivan Otašević, direktor Banjalučke filharmonije, rekao je da su se trudili da kompozicijama počele najljepše želje svim gledaocima u sali, ispred Kulturnog centra Banski dvor, kao i onima koji su koncert pratili u direktnom televizijskom prenosu.

“Ovaj koncert predstavlja brend Banjaluke, definitivno smo prerasli kapacitet Banskog dvora i svake godine mi je jako žao zbog onih koji ne uspiju da nađu kartu. Ove godine imali smo rekord – besplatne ulaznice su podeljene za 17 minuta, što dovoljno govori o želji Banjalučana da prisustvuju ovakvim događajima”, kazao je Otašević.

Maja Manojlović, vokal, izjavila je novinarima da joj je čast da bude dio novogodišnjeg koncerta.

“Organizatori bi trebalo da razmotre uvođenja još jednog dana koncerta kako bi svi koji su željeli da prisustvuju koncertu mogli da uživaju u sali Banskog dvora”, rekla je Manojlović.

ZVJERSKI MUČILI I UBILI ŽIVOTINJU: Konju zavezali noge i bacili ga u rijeku Bosnu

U rijeci Bosni nadomak Visokog juče je pronađeno tijelo konja, koji je na veoma surov način usmrćen. Kako su za Klix potvrdili iz Udruženja “Konjički klub Arabela”, nepoznate osobe su, prema riječima svjedoka, zavezale konju sve četiri noge i bacili ga u rijeku Bosnu. Ističe se da je konj, kako je njima rečeno, po svemu sudeći uginuo

DEMOS: Održana skupština Organizacije žena Banjaluka

U Banjaluci je danas održana skupština Organizacije žena DEMOS-a Banjaluka. Skupštini je prisustvovalo 205 delegatkinja i izabran je odbor od 56 članova. Za predsjednicu je izabrana Tatjana Tomić. Skupštini su prisustvovali i Nedeljko Čubrilović, predsjednik DEMOS-a, generalni sekretar Boran Bosančić, predsjednik Gradskog odbora Slobodan Stanarević kao i drugi stranački funkcioneri.      

CENTAR ZA SELO Kako do podsticaja za razvoj poljoprivredne proizvodnje

Centar za razvoj poljoprivrede i sela poziva poljoprivredne proizvođače i predstavnike savjeta mjesnih zajednica iz ruralnog  i prigradskog područja Banjaluke,  da u srijedu,  u Banskom dvoru prisustvuju skupu na kojem će moći saznati više o planovima i programima rada Centra u ovoj godini. Skup je zakazan za 18 časova, a kako su istakli iz Centra

Cvijanovićeva i Dodik na akademiji u Nišu

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će u Nišu prisustvovati akademiji povodom 20 godina od početka bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije. Akademija počinje u 19.45 časova na Trgu kralja Milana, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske. Ranije je najavljeno da će akademiji prisustvovati i delegacija Vlade Republike Srpske,

STANOVI ZA MLADE SAMO PUSTA ŽELJA Banjaluka ne slijedi pozitivan primjer iz Trebinja

Omladinskom politikom grada, banjalučka Gradska uprava se obavezala da će pronaći lokaciju i investitora za gradnju omladinskih stanova po nižim cijenama, ali ova tematika još nije došla na red. I dok su na jugu Srpske već počeli gradnju stanova za mlade bračne parove koji bi trebalo da budu završeni za dvije godine, u Banjaluci –