Vijesti 02.05.2016.

Banjalučka izletišta pusta za 1. maj, izostali i radnički protesti

ČITANJE: 1 minuta
Prvi maj

U Banjalucijuče kao da nije bio Prvi maj. Za Praznik rada izostali su radnički protesti, ali i tradicionalno druženje uz roštilj u prirodi. Kiša je opustošila i većinu banjalučkih izletišta pa i Trešnjik na kome, ove godine, prvi put, nisu mirisali ćevapi niti se čula pjesma.

Poznato banjalučko izletište nezapamćeno pusto za Prvi maj. Građani, koji praznik rada proslavljaju ovdje svake godine uz roštilj, odustali su zbog lošeg vremena, ali i, po svemu sudeći, zbog činjenice da su brojni danas odlučili da Vaskrs provedu u porodičnom okruženju.

Jedinu vatru na Trešnjiku raspalila je grupa mladića iz Banjaluke, ali im nije bilo do pjesme, ali ni razgovora. Zato jeste Vladimiru Petroviću koji to izletište svakodnevno posjećuje. Ne pamti da je Trešnjik ikada bio tako pust, ali, kaže, razumije sugrađane.

“Prvo je doprinijelo ovo vrijeme koje je nikakvo, a drugo narod nema od čega, vjerovatno je i to razlog”, rekao je Vladimir Petrović.

Ista slika na banjalučkom izletištu Šibovi. Izletnika nije bilo, ali je Planinarski dom čuvao Mile Vukajlović koji godinama radi u Turističkoj organizaciji grada. I proteklih godina je, kaže, za Prvi maj, padala, kiša, ali je posjetilaca ipak bilo.

“U mom vijeku ne pamtim, osam godina sam ovdje nikada nije bilo da nema nikoga, kao što vidite sve je prazno”, rekao je čuvar planinarskog Doma Šibovi.

I svakodnevna gradska vreva juče je utihnula. Rijetki prolaznici kroz centar Banjaluke vjeruju da je tako zbog lošeg vremena, ali i činjenice da većina prodavnica i ugostiteljskih objekata nije radila.

(Atv)