Vijesti 19.12.2020.

“Banjalučka kritična masa” organizuje malo drugačiju novogodišnju vožnju

ČITANJE: 2 minute

Grupa građana okupljenih u “Banjalučkoj kritičnoj masi” (BKM) organizuju 25. decembra posebnu biciklističku vožnju u kojoj će se za učesnike dijeliti nagrade.

Naime, redovne vožnje koje su se inače održavale jednom mjesečno, a u kojem su se pozivali građani da se okupe i učestvuju u što većem broju nisu moguće, zbog aktuelne epidemiološke situacije. Ipak organizatori su pronašli drugi način da se trka, uz poštovanje svih epidemiloških mjera na neki način i održi.

– Kako nam se približava vrijeme praznika, a situacija izazvana pandemijom i dalje ne staje, ni ovaj put nećemo imati zajedničku vožnju. A kao i nekoliko posljednjih, dijelićemo poklone. Dakle, posljednjeg petka ovoga mjeseca, između 19 i 20.30 časova imaćemo ukupno četiri pozicije sa BKM volonterima. Jednu poziciju na kojoj će se dijeliti brojevi i tri pozicije na kojima će se preuzimati nagrade. Zavisno od izvučenog broja, biciklisti će biti upućeni na jednu od tri tačke do koje trebaju otići po svoju nagradu. Imamo ukupno 65 nagrada (majice, kačketi, retroreflektujuće trakice, stikeri, kišne navlake za siceve, kabanice…), te prvih 65 biciklista/kinja koji izvuku svoje brojeve, nagrade mogu pokupiti u tih sat i po vremena – navedeno je u Fejsbuk objavi BKM.

Napomenuli su da će se brojevi dijeliti na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, a da se nagrade mogu preuzeti na jednoj od tri lokacije  i to na proširenju pored biciklističke staze na zapadnom tranzitu (Stevana Bulajića/Krfska), dijagonalno od tržnog centra Delta, na početku ulice Olimpijskih pobjednika i trećoj kod novog Zelenog mosta.

Takođe, napomenuli su da svako učestvuje u saobraćaju kao pojedinac, te da je dužan da poštuje saobraćajne propise.

– Takođe, napominjemo svim učesnicima da koriste maske i drže distancu od dva metra na lokacijama za uzimanje brojeva/dijeljenje nagrada – precizirali su organizatori.

“Banjalučka kritična masa” (BKM) je mjesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji. Pored mjesečnih vožnji, članovi BKM rade na informisanju i edukaciji svih učesnika u saobraćaju radi povećanja bezbjednosti u saobraćaju, popularizaciji bicikla kao prevoznog sredstva, zagovarati unapređenje biciklističke infrastrukture i slično.

(Srpskainfo)