Banjalučka MF banka otvara nove poslovnice u FBiH

Nove poslovnice banjalučke MF banke niču u Federaciji BiH, a prema tvrdnjama menadžmenta jačanje prisustva u ovom entitetu je strateško opredjeljenje, izvještava Indikator.ba.

Nakon što se otvaranjem poslovnica na Ilidži i u Novom Gradu pozicionirala u Sarajevu, MF banka ovih dana regrutira osoblje za otvaranje ispostave u Bugojnu, a nove podružnice treba očekivati i u drugim gradovima.

To je u nedavnom razgovoru za TV1 potvrdio i Bojan Luburić, predsjednik Uprave MF Banke, kazavši da veliki potencijal rasta banke vidi na tržištu Federacie BiH.

– Otvorili smo filijale u Ilidži i Novom Gradu, jer smo prepoznali da je tu definitivno najveći potencijal, najveći broj mikro, malih i srednjih preduzeća koja su naša ciljana niša. Upravo sada otvaramo još dvije nove u Zenici i u Bugojnu i u naredne dvije godine planiran je dodatni rast po nekoliko poslovnica, pretežno u Federaciji BiH. Definitivno to vidimo kao potencijal našeg budućeg rasta i razvoja. Jako nam je bitno da se dobro pozicioniramo na tom tržištu, kazao je Luburić.

MF banka je u 2018. godini ostvarila dobit od 5,2 miliona KM, a bruto aktiva uvećana je na 450 miliona, uz rast od 36 posto u odnosu na prethodnu godinu.

(indikator.ba)

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave