Biznis 04.05.2019.

Banjalučka MF banka otvara nove poslovnice u FBiH

ČITANJE: 1 minuta

Nove poslovnice banjalučke MF banke niču u Federaciji BiH, a prema tvrdnjama menadžmenta jačanje prisustva u ovom entitetu je strateško opredjeljenje, izvještava Indikator.ba.

Nakon što se otvaranjem poslovnica na Ilidži i u Novom Gradu pozicionirala u Sarajevu, MF banka ovih dana regrutira osoblje za otvaranje ispostave u Bugojnu, a nove podružnice treba očekivati i u drugim gradovima.

To je u nedavnom razgovoru za TV1 potvrdio i Bojan Luburić, predsjednik Uprave MF Banke, kazavši da veliki potencijal rasta banke vidi na tržištu Federacie BiH.

– Otvorili smo filijale u Ilidži i Novom Gradu, jer smo prepoznali da je tu definitivno najveći potencijal, najveći broj mikro, malih i srednjih preduzeća koja su naša ciljana niša. Upravo sada otvaramo još dvije nove u Zenici i u Bugojnu i u naredne dvije godine planiran je dodatni rast po nekoliko poslovnica, pretežno u Federaciji BiH. Definitivno to vidimo kao potencijal našeg budućeg rasta i razvoja. Jako nam je bitno da se dobro pozicioniramo na tom tržištu, kazao je Luburić.

MF banka je u 2018. godini ostvarila dobit od 5,2 miliona KM, a bruto aktiva uvećana je na 450 miliona, uz rast od 36 posto u odnosu na prethodnu godinu.

(indikator.ba)