Vijesti 22.12.2016.

Banjalučka omladina prikuplja pomoć za porodicu ubijenog druga Aleksandra Rolda

ČITANJE: 1 minuta

Mladići i djevojke iz banjalučkog naselja Čaire, u nedelju, 25. decembra, organizuju humaniranu akciju za pomoć porodici Aleksandra Rolda, mladića koji je prije dvije godine ubijen u dvorištu OŠ „Jovan Cvijić“.

Njihovo tradicionalno godišnje druženje ove godine podrazumijevaće i humanitarni rad, te će za Aleksandrova tri brata, oca i majku, prikupljati odjeću, obuću, hranu, higijenska sredstva i novac.

Aleksandra Rolda (19) nožem je usmrtio vršnjak Anđelo Marković, u školskom dvorištu u Kočićevom Vijencu, početkom februara 2015. godine, za šta je osuđen na 16 godina robije.

Ubistvo se dogodilo nakon što su se ubica i žrtva dogovorili da neraščišćene razmirice riješe tučom na školskom igralištu. U tuči je deblji kraj izvukao Marković, a zatim je prišao Roldu i pružio mu ruku kako bi piznao poraz.

– Rekao je Aleksandru: “Čestitam, ti si jači”. Kada mu je Aleksandar, ne sluteći šta mu se sprema, ispružio ruku, Anđelo je drugom rukom u kojoj je držao nož zamahnuo i izbo ga najmanje deset puta po tijelu – ispričao nam je očevidac.

Za Rolda kažu da se uvijek sa mlađom djecom igrao na školskom igralištu, volio je da ide na utakmice „Borca“ i bio je član navijačke grupe “Vulturesa” sa Čaira.

Zbog toga će društvo sa Čaira u nedelju, tokom humanitarne akcije, organizovati prijateljsku utakmicu između starijih i mlađih drugara, na školskom igralištu, očistiće školsko dvorište, a „Vulturesi“ će nacrtati grafit u znak sjećanja na Rolda.

(Euroblic)