Sport 01.08.2016.

Banjalučka pivara podržala mladog Olimpijca Mihajla Čeprkala

ČITANJE: 2 minute

Banjalučka pivara je potpisala ugovor o sponzorstvu sa Akademskim plivačkim klubom “22. april” iz Banjaluke, koji važi za najbolji i najtrofejniji plivački klub u Republici Srpskoj.

Član ovog kluba je i sedmnaestogodišnji Mihajlo Čeprkalo, koji je ostvario pravo učešća na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pa će tako u susret ovom najpoznatijem sportskom takmičenju na svijetu Banjalučka pivara podržati mladog sportistu.

Takođe, ovo je samo jedno od sponzorstava Banjalučke pivare kada su sportski klubovi i događaji u pitanju, a iz ove kompanije navode da im je izuzetno drago što su u prilici da pomognu kako klubu, tako i mladim talentovanim sportistima, čije vrijeme tek dolazi.

“I klub i Mihajlo iza sebe imaju fantastične rezultate, pa nije bilo dileme da li će im Banjalučka pivara izaći u susret, kada je u pitanju podrška. Smatramo da je to, prije svega, naša dužnost kao društveno odgovorne kompanije, a sa druge strane, izuzetno nam je zadovoljstvo što smo postali dio olimpijskog tima. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama napraviti još bolje rezultate o kojima će pričati širom svijeta“, poručili su iz Banjalučke pivare.

Inače, Čeprkalo u svojoj kolekciji ima oko 400 medalja, a vremenom 15.26.22 na 1.500 metara postavio je najnoviji rekord Bosne i Hercegovine. Plivanjem se bavi već 11 godina, nastupajući u disciplinama 1.500 metara slobodnim stilom, 200 metara delfin i 400 metara.

“U disciplini 1500 m s.s. Mihajlo ima 2 evropsko vrijeme u svojoj kategoriji, a na 400m s.s. ispred njega su samo 3 plivača u kategoriji kadeta. Ovi podaci govore o predanosti Mihajla ovom sportu, kao i o tome da može da stane rame uz rame s vrhunskim sportistima koji rade u najboljim uslovima, a imaju cijeli tim oko sebe i ne moraju da brinu o finansijama. Klub je zahvalan Banjalučkoj pivari što je jednim dijelom pomogla Mihajlu da ostvari svoj san. Ova podrška mnogo znači za naš klub , koji ima jos mladih i perspektivnih plivača , a imaju volju i želju da krenu Mihajlovim stopama, put svjetske slave ! Ovaj mladi sportista je primjer da s voljom, željom, radom i trudom i u minimalnim uslovima može mnogo toga da se postigne,” izjavio je predsjednik kluba, Goran Grahovac.

Nastupima na Evropskom prvenstvu u gruzijskom Tbilisiju i Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanju, ispunio je “B” normu za Olimpijske igre, približio se “A” normi na 1.500 metara i tako skrenuo pažnju javnosti na svoja postignuća. Važi za jednog od najboljih plivača u svojoj kategoriji na Balkanu, a sa trenerom Goranom Grahovcem ruši rekorde na takmičenjima širom svijeta.

(Banjalucanke.com)