Biznis 20.05.2017.

Banjalučka pivara prodata za 24,77 miliona KM

ČITANJE: 1 minuta

Investicioni fond Altima Partners prodao je Banjalučku pivaru za 24,77 miliona KM.

U blok poslovima koji su realizovani na Banjalučkoj berzi, prodato je 18.658.935 dionica Banjalučke pivare, što procentualno iznosi 89,81 posto.

To znači da su su svoje vlasničke udjele prodali ALTIMA GLOBAL SPECIAL SITUATIONS FUND LTD i ALTIMA UK VALUE INVESTMENTS LIMITED koji su zajedno posjedovali oko 90 posto dionica Banjalučke pivare, javlja portal Indikator.ba.

Kako su rekli u “Pivari”, Upravni odbor ‘Banjalučke pivare’ primio je obavještenje od društva ‘Altima UK Investments Limited’, većinskog vlasnika ‘Pivare’, da je na Banjalučkoj berzi trgovano akcijama.

“Altima nas je informisala da je ova transakcija dio njihove interne reorganizacije u njihovom učešću u vlasništvu nad društvom. Altima ostaje dugoročni ulagač u Banjalučku pivaru i potpuno je predana dugoročnom rastu i uspješnom razvoju društva”, navodi se u obavještenju sa potpisom Nikolasa Penija, direktora “Pivare”, koje je objavljeno na Banjalučkoj berzi.

Fond Altima Partners kupio je Banjalučku pivaru 2006. godine, nakon čega je poslovanje ovog preduzeća stabilizovano.

U poslovnoj politici Banjalučke pivare za 2017. godinu, između ostalog, navedeno je da je “realno očekivati proširenje distributivne mreže za prodaju postojećeg portfelja na sve široj geografskoj teritoriji” te da će “uprava preduzeti sve neophodne korake, uključujući razvoj mogućih strateških partnerstava, da bi postigla ovaj cilj”.

(Indikator.ba/mondo.ba/ATV)