Vijesti 15.08.2016.

Banjalučka poliklinika radi punom parom

ČITANJE: 1 minuta

Kad se ideja sprovede u djelo, tačno na vrijeme i po planu, dobar rezulat je neizbječan.

Za to Banjalučani imaju odličan slučaj – izgradnju Južnog krila Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, zahvaljujući kojoj je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS izdalo UKC RS trajnu upotrebnu dozvolu.

Odlukom za trajnu upotrebnu dozvolu Univerzitetski klinički centar Republike Srpske dobio je zakonsko odobrenje da koristi novoizgrađeni objekat Poliklinike – urađen prema investiciono-tehničkoj dokumentaciji koja je kontrolisana i odobrena od komisije za tehnički prijem, odobrenjima od nadležnih institucija i propisima za takvu vrstu objekta. Poliklinika je počela s radom početkom godine, i UKC RS je raspolagao privremenom upotrebnom dozvolom za rad.

– Ovo je konačna potvrda da su radovi na izgradnji objekta pod vođstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS izvedeni u potpunosti u skladu sa planiranim projektom. Sa ponosom možemo istaći da ovaj objekat ispunjava sve potrebne uslove i da Poliklinika danas radi punim kapacitetom – rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić.

Savremena Poliklinika svakodnevno pacijentima pruži 1.350 dijagnostičkih procedura, a od početka rada ambulanti u Poliklinici bilo ih je ukupno 310.548. Broj pacijenata koji su ostvarili zdravstvenu zaštitu u Poliklinici, od početka rada ukupno je 196.873.

Ambulante

U Poliklinici su smještene prijemne i specijalističke ambulante klinika Centralnog medicinskog bloka: klinike za kardiovaskularne bolesti, za unutrašnje bolesti, neurologiju, onkologiju, za ORL, očne bolesti i maksilofacijalnu hirurgiju. Takođe, u okviru Poliklinike rade i Zavod za nuklearnu medicinu, Zavod za kliničku laboratorijsku dijagnostiku, kao i specijalističke ambulante Klinike za psihijatriju.

(novosti.rs)