Banjalučka transverzala zove ljubitelje prirode

Planinarska nova godina počela ja akcijom “Šibovi – Čokorska polja”, a nastavlja se tradicionalnom “Zimskom banjalučkom transverzalom” koja je zakazana za nedjelju.

Iz Planinarskog društva “Kozara” kažu da je polazak planiran u devet časova ispred fabrike obuće “Bema”, a dobrodošli su svi ljubitelji prirode.

– Predviđen je obilazak Trešnjika, spomenika na Banj brdu, kanjona Suturlije, te dolazak oko 14 časova u planinarski dom – rekao je planinski vodič Jugoslav Vuković.

On je dodao da riječ o jubilarnoj, 20. “Banjalučkoj transverzali” koja se posljednjih pet godina održava u zimskom periodu. Organizatori se nadaju lijepom vremenu i odzivu oko 150 učesnika. Riječ je o rekreativnoj stazi koja je pogodna za rekreativce, šetače i planinare.

Iz PD “Kozara” pozivaju učesnike da ponesu planinarske cipele, kabanicu ili vodonepopusnu jaknu, uz lični set prve pomoći, te hranu i vodu.

(Glas Srpske)

Krava ubila vlasnika dok ju je vodio biku

Naš Aleksije poveo je kravu na oplodnju kod bika, prema selu Kola. Međutim, nisu odmakli ni kilometar od štale i, po svemu sudeći, kada je počela padati kiša, on je raširio kišobran, što ju je uplašilo, te ga je usmrtila.

(FOTO) Majstor “Parking majstora”

Čitalac portala blmojgrad, poslao je fotografiju koja bi slobodno mogla konkurisati za “Naj parking majstora u Banjaluci u januaru 2018. godine” ukoliko bi postojalo takvo takmičenje.