Banjalučka transverzala zove ljubitelje prirode

Planinarska nova godina počela ja akcijom “Šibovi – Čokorska polja”, a nastavlja se tradicionalnom “Zimskom banjalučkom transverzalom” koja je zakazana za nedjelju.

Iz Planinarskog društva “Kozara” kažu da je polazak planiran u devet časova ispred fabrike obuće “Bema”, a dobrodošli su svi ljubitelji prirode.

– Predviđen je obilazak Trešnjika, spomenika na Banj brdu, kanjona Suturlije, te dolazak oko 14 časova u planinarski dom – rekao je planinski vodič Jugoslav Vuković.

On je dodao da riječ o jubilarnoj, 20. “Banjalučkoj transverzali” koja se posljednjih pet godina održava u zimskom periodu. Organizatori se nadaju lijepom vremenu i odzivu oko 150 učesnika. Riječ je o rekreativnoj stazi koja je pogodna za rekreativce, šetače i planinare.

Iz PD “Kozara” pozivaju učesnike da ponesu planinarske cipele, kabanicu ili vodonepopusnu jaknu, uz lični set prve pomoći, te hranu i vodu.

(Glas Srpske)

NA BOLOVANJE, PA U NJEMAČKU Poslodavci traže rigorozne kontrole za odsustvovanje s posla

Poslodavci iz Srpske podržavaju inicijativu svojih kolega u Srbiji da se ozakoni da svaki radnik koji lažno otvori bolovanje dobije otkaz. Poručuju da država što prije mora da nađe mehanizam kontrole lažnih bolovanja koja u RS postaju sve masovnija pojava. Ističu da se sve češće dešava da radnici uzimaju bolovanja kako bi dva-tri mjeseca radili

NOVI NACRT REGULACIONOG PLANA Planirano uklanjanje objekta “Eurospleta”

Novim nacrtom regulacionog plana za centralno područje grada planirano je uklanjanje objekta “Eurospleta” jer, prema obrazloženju, on ne može da se uklopi u planirane sadržaje, rečeno je juče na javnoj raspravi o ovom dokumentu. – Gospodska ulica zadržava sadašnji izgled, a jedino je moguća restauracija postojećih objekata – navedeno je na raspravi i dodato da

PROMOCIJA U Banjaluci predstavljen turistički potencijal Beograda

Statistički podaci pokazuju da se oko 60 odsto turista koji prvi put dođu u Beograd – ponovo vrate, a najviše ih privlači sjajni noćni život te bogata gastronomska ponuda, rečeno je danas u Banjaluci na promociji turističke ponude glavnog grada Srbije. Irena Aleksić, savjetnica direktora za međunarodnu saradnju Turističke organizacije Beograda, kazala je da Beograd

KUD-ovi igrali “Banu u čast”

Manifestacija pod nazivom “Banu u čast” posvećena prvom banu Vrbaske banovine Svetislavu Tisi Milosavljeviću po četvrti put je održana u Banjaluci. Organizator manifestacije i ove godine je bio KUD “Čajavec”, a kao gosti nastupili su Ansambl “Kolo bosansko” iz Sarajeva, KUD “Jeka” iz Obrenovca i KUD “Železničar” iz Kraljeva čime je manifestacija ove godine poprimila

MUZEJ RS Otvorena “Revija arheološkog filma”

Projekcijom kineskog filma “Umjetnost u pećinama provincije Gansu” u Muzeju Republike Srpske otvorena je “Revija arheološkog filma”. Dan otvaranja bio je posvećen kineskoj baštini.