Banjalučka transverzala zove ljubitelje prirode

Planinarska nova godina počela ja akcijom “Šibovi – Čokorska polja”, a nastavlja se tradicionalnom “Zimskom banjalučkom transverzalom” koja je zakazana za nedjelju.

Iz Planinarskog društva “Kozara” kažu da je polazak planiran u devet časova ispred fabrike obuće “Bema”, a dobrodošli su svi ljubitelji prirode.

– Predviđen je obilazak Trešnjika, spomenika na Banj brdu, kanjona Suturlije, te dolazak oko 14 časova u planinarski dom – rekao je planinski vodič Jugoslav Vuković.

On je dodao da riječ o jubilarnoj, 20. “Banjalučkoj transverzali” koja se posljednjih pet godina održava u zimskom periodu. Organizatori se nadaju lijepom vremenu i odzivu oko 150 učesnika. Riječ je o rekreativnoj stazi koja je pogodna za rekreativce, šetače i planinare.

Iz PD “Kozara” pozivaju učesnike da ponesu planinarske cipele, kabanicu ili vodonepopusnu jaknu, uz lični set prve pomoći, te hranu i vodu.

(Glas Srpske)

POPRAVKA ZUBA ZA OSNOVCE Tokom raspusta zubar u šest banjalučkih škola

Stomatološke usluge učenicima osnovnih škola tokom raspusta pružaju stomatološke ordinacije za učenike u OŠ “Ivo Andrić”, “Georgi Stojkov Rakovski”, “Borisav Stanković”, “Zmaj Jova Jovanović”, “Branko Radičević” i “Sveti Sava”, radnim danom od 7.30 do 14.30, potvrdili su u Domu zdravlja.

PUCAO NA KOMŠIJU Potekla krv zbog bunara

Novica Šešum (65) uhapšen je preksinoć jer je pucao na komšiju Sašu Matoša (49) u dvorištu njegove kuće u banjalučkom naselju Kuljani, a tome je, kako saznajemo, prethodila svađa zbog bunara za vodu.