Vijesti 20.04.2017.

Banjalučke ekipe za čišćenje snijega na terenu

ČITANJE: 2 minute

Načelnik odjeljenja za saobraćaj i puteve u banjalučkoj Gradskoj upravi Slaviša Sandić rekao je danas u Banjaluci da su angažovane ekipe za čišćenje na područjima koja su pod snijegom, te izrazio očekivanje da će se saobraćaj nesmetano odvijati na svim putnim pravcima.

Sandić je rekao su priorioritet putni pravci na kojima se odvija linijski prevoz putnika.
“Autobuska linija za banjalučku Mjesnu zajednicu Stričići je skraćena do Lokvara, a bilo je problema i na pravcu za Agino selo, gdje je juče s puta sletio prazan autobus gradskog prevoza”, naveo je Sandić i dodao da se očekuje da će glavni koridori danas biti pročišćeni.

Navodeći da su primili pozive predstavnika mjesnih zajednica i građana da se očiste i sporedni putevi koji nisu uključeni u program rada zimske službe, Sandić je ocijenio da za tim nema potrebe.

“Najavljeno je da bi već sutra temparatura trebalo da bude iznad 10 stepeni Celzijusa, tako da će doći do topljenja snijega, ali je naša obaveza da obezbijedimio nesmetan i bezbjedan prevoza putnika”, istakao je Sandić.

Prema njegovim riječima, bilo je malo poteškoća u vezi angažovanja mehanizacije, koja je zvanično prestala sa radom sredinom marta, ali će ekipe biti spremne da i sutra izađu na teren, ukoliko to bude potrebno.

“Apelujemo na građane na razumijevanje jer zbog troškova i operative ne možemo da se angažujemo na čišćenju sporednih puteva koji nisu u programu rada”, naveo je Sandić.

Velika količina snijega danas je pala na području Manjače, što je izazvalo kolaps u saobraćaju, a područne škole “Petar Kočić” u Stričićima i Pavićima nisu radile zbog neraščišćenih puteva.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske saopšteno je danas da će u Republici Srpskoj i Federaciji BiH biti oblačno i hladno vrijeme za ovo doba godine, uz kišu, slabu susnježicu i snijeg u većini krajeva.

Padavine će popodne postepeno slabiti, a na jugu Hercegovine doći će do djelimičnog razvedravanja uz pojavu sunčanih perioda.

(Glas Srpske)