Sport 28.10.2016.

Banjalučke košarkašice nestrpljivo čekaju početak sezone

ČITANJE: 2 minute

Pauza između dvije sezone se odužila, ali košarkašice “Mladog Krajišnika” i više nego spremne dočekuju start Lige 11. Igra je tokom priprema brušena kroz prijateljske utakmice, a sa dobrom formom stiglo je i sampouzdanje.

Poručuju, da bez obzira na podmlađen sastav itekako imaju šta da ponude u drutšvu najboljih ženskih klubova BiH. “Malene” novu takmičarsku sezonu otvaraju na svom terenu protiv “Banovića”.

“Očekujemo najbolje rezultate. Odrađen je jako dobar pripremni period. Odigrale smo desetak prijateljskih utakmica. Iako smo relativno mlada ekipa, sa ovakvim načinom rada i pristupom koji imamo možemo da se nadamo dobrim rezultatima”, rekla je Zorica Gudelj, igračica ŽKK “Mladi Krajišnik”

Pored “Mladog Krajišnika” , čast banjalučke ženske košarke u Ligi 11 braniće i košarkašice “Orlova”. Iza njih je više od dva mjeseca priprema za novu sezonu, pa ne čudi što ,kako kažu, jedva čekaju takmičarske utakmice. Prva je protiv ekipe “Impulsa”

“Mislim da smo jedva dočekale start sezone. Relativno dugo se pripremamo, više od dva mjeseca. Očekujem dobru igru. Puno toga smo postigli i sada treba da sve to pokažemo na terenu”, kaže Nataša Tomašević iz ŽKK “Orlovi”.

Šampionsku titulu brane košarkašice sarajevskog “Play Off”-a, koje su i ove sezone, bar na papiru, glavni favorit za naslov prvaka. Teren će ipak biti jedino mjerilo kvaliteta , poručuju iz oba banjalučka kluba.

“Lopta je okrugla i svaka ekipa na terenu ima priliku da pokaže šta je uradila tokom priprema”, kaže Nataša Tomašević,

“Smatram da sa svim ekipama možemo da odigramo u ‘egalu'”, dodaje Zorica Gudelj.

Zbog neparnog broja ekipa koje nastupaju u prvenstvu, svako kolo jedna će da bude slobodna, a prvo kolo propuštaju košarkašice “Brčanke”. Sarajevski “Play Off” uporedo sa domaćim prvenstvom igraće i regionalnu WABA ligu.

(ATV)