Vijesti 10.03.2018.

Banjalučke ulice u katastrofalnom stanju: Izbjegavaju rupe, pa naprave sudar

ČITANJE: 2 minute

Osim na semafore i znakove, vozači u Banjaluci moraju da paze i na rupe i ulegnuća u asfaltu, kojih ovih dana ima više nego inače.

„U centru gladac, okolo jadac“ komentarisali su građani ranije, međutim više ni ulice u samom centru i obližnjima naseljima ne mogu služiti za primjer.

Velika rupa na Rebrovačkom mostu, isped dvorade u Obilićevu, ona kod Gimnazije i rupe oko mosta na Veneciji samo su neke od problema koji muče banjalučke vozače, a pješake dodatno sekira i voda u njima.

I ekipa “EuroBlica” juče se uvjerila da je asfalt u nekoliko ulica isečen i tako ostavljen, dok na većini mjesta radovi nisu ni počeli, već je put sam od sebe vidno propao.

Rupe su postale uzrok kvarova na amortizerima, ali i probijanja guma. Vozač Milovan Aleksić, požalio nam se da je pre nekidan za dlaku izbegao veliki udes na Rebrovačkom mostu, izbegavajući ulegnuti šaht i rupu pored njega.

– Svaki dan idem sa posla kući tim putem i samo čekam kad će nekome da otpadne točak. Kada se prelazi Rebrovači most imate tri izbora – da udarite nekoga u drugoj traci obilazeći udubljenje, ostavite točak u rupi ili okupate pješaka sa druge strane. Katastrofa – priča ovaj vozač.

Dodaje da je skoro nemoguće bezbjedno preći most u četiri časa, kada je najveće gužva i saobraćajni kolaps, te da je njegov kolega nedavno udario drugo vozilo u kružnom toku obilazeći rupu.

Problema imaju i banjalučki instruktori, ali i vozači gradskog prevoza koji tvrde da je teško voziti svaki dan po „izbušenom putu“.

U Gradskoj upravi kažu da udarne rupe nastaju kao posledica redovne eksploatacije saobraćajnica, a najviše nastaju uslijed zime i snijega, niskih temperatura i posipanja soli u svrhu sprečavanja poljedice u toku rada Zimske službe.

– Sanacija oštećenja i udarnih rupa na saobraćajnicama otpočeće naredne sedmice. Prvo će se sanirati uži centar i saobraćajnice kojima saobraća javni prevoz putnika – navode u Gradskoj upravi.

(EuroBlic)