Magazin 23.11.2016.

Banjalučki bend “Alexandria” predstavio je novi singl i video-spot

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki bend “Alexandria” predstavio je svoj novi singl i video-spot za pjesmu “Pusti svijet”, koji je premijerno emitovan na regionalnom MTV kanalu.

Režiju za novo ostvarenje potpisuje Sara Čorbić, koja je s bendom “Alexandria” radila na hit numeri “Zidovi”.

Frontmen benda Tibor Tišma ističe da je numera “Pusti svijet” samo jedan segment muzičke priče.

“Ovaj spot najavljuje daleko širu priču, jer radimo na pozorišnoj predstavi. Sama poruka pjesme će doći onog trenutka kada se spoji s ostalim spotovima i pjesmama s novog albuma”, istakao je Tišma.

Frontmen je dodao da mu je drago što se slušaoci već sada pronalaze u njegovim tekstovima, te da je ova pojava velika pobjeda autorskog rada.

Video za numeru “Pusti svijet” prikazuje poznatog glumca Stefana Bundala, u ulozi oca, i djevojčicu Iskru Babić, kojoj on posvećuje svu pažnju i ljubav.

“Ovo je dio slagalice koji se savršeno uklapa u ranije spotove. Hvala mnogo Sari Čorbić koja je režirala ovaj spot i moram da naglasim da je glumac Stefan Bundalo bio njena ideja. Ona ima jako interesantan pristup radu, zanimljive i kreativne ideje. Moram ipak posebno da pohvalim djevojčicu Iskru, koja je stvarno veliki talenat i nadam se da će jednog dana osvojiti ‘Oscara’ za svoju glumu”, dodao je Tišma.

Kada je u pitanju promocija spota, frontmen ističe da je prikazivanje video-spota na MTV kanalu nešto što je mnogo pomoglo usponu benda.

“Svaki pokušaj muzičkog stvaralaštva prije ili kasnije ima za cilj dolazak na MTV kanal. Mi nažalost nismo u mogućnosti da tako lako dođemo do njih jer nismo u velikim gradovima poput Beograda ili Zagreba, ali trudimo se iako smo izabrali ovaj teži put”, istakao je Tišma.

Što se tiče planova za budućnost, frontmen ističe da je posvećen pripremi pozorišne predstave, koja će biti pečat priče “Vrzino kolo”.

“Spot za pjesmu ‘Pusti svijet’ je samo jedan dio slagalice koji se savršeno uklapa u ranije video-spotove. Zasad ne bih želio da otkrivam šta će to dočekati publiku u novim nastavcima, jer je jako bitno da ostatak bude u predstavi”, istakao je Tišma.

Banjalučki bend “Alexandria”, pored Tibora Tišme, čine gitarista i klavijaturista Vanja Cvijanović, bubnjar Duško Cikota, basista Alen Tarabić i violinistkinja Tijana Drinić.

(nezavisne.com)