Magazin 07.11.2018.

Banjalučki bend “Važno obavještenje” predstavio novi singl i video-spot

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki bend “Važno obavještenje” predstavio je novi singl i video-spot za pjesmu “Drugi ritam”. Članovi benda ističu da ova ljubavna pjesma govori o parovima koji se mnogo vole, ali koji su zbog različitih karaktera često osuđeni na propast.

“Pjesma govori o odnosu dvije osobe koje su vrlo različite, koje se vole, ali zbog vrlo različitih karaktera njihov odnos je osuđen na propast. Neću da kažem da je autobiografska ako me to pitate”, rekao je Slobodan Lazičić, član sastava “Važno obavještenje”.

Gitarista i pjevač dodaje da sama numera “Drugi ritam” nosi jednu univerzalnu poruku te da su se svi nekada našli u toj ili sličnoj situaciji.

“Čak to ne mora biti nekakav ljubavni odnos. Često se desi da se putevi dvije osobe razilaze upravo zbog njihovih razlika i zbog nedostatka tolerancije”, zaključio je Lazičić.

Singl “Drugi ritam” je snimljen prije više od dvije godine, međutim, kako članovi benda ističu, zbog drugih obaveza tek sada je dočekao svoju premijeru.

“Izgovor nalazimo u obavezama koje svako od članova benda ima, bilo da je riječ o poslu, fakultetu ili djeci. Jednostavno, nikome od nas ovo nije profesionalni poziv pa nam je muzika jedan izduvni ventil, preko kojeg pokazujemo našu kreativnu stranu ličnosti”, rekao je Lazičić.

Za novi singl “Drugi ritam” snimljen je i prateći video-spot na nekoliko lokacija u Banjaluci.

“Evo, napokon smo dočekali da objavimo spot i vrlo smo zadovoljni konačnim rezultatom. U snimanju su učestvovali Ena Radovanović, inače glumica i naša dobra prijateljica, Boris Andrejević, koji je radio sve u vezi s video-spotom, od snimanja, montaže, kolor korekcije i ostalih detalja, i konačno ja sam glumio momka u spotu koji se nije mogao nositi s hiperaktivnom djevojkom”, rekao je Lazičić.

Što se tiče promocije novog singla, članovi benda ističu da im je zadovoljstvo što ljudi žele da vide i čuju šta im je na umu.

“Što se tiče tih živih nastupa, nismo mnogo planirali. Naravno da bismo voljeli izaći ponovo na binu, ali o tom – potom”, istakao je Lazičić.

On dodaje da “Važno obavještenje” ima fond pjesama s kojima može zaokružiti još jedan studijski album, te da će se potruditi da i ostale pjesme uskoro dožive svoju premijeru.

“Mišljenja sam da je najveća grehota napisati pjesmu i držati je u svesci, da je niko ne čuje, tako da imamo u planu da sljedeće godine uđemo u studio i da snimimo sve što imamo”, zaključio je Lazičić.

(Nezavisne)