Vijesti 06.12.2017.

Banjalučki biznismen zapalio lovačku čeku: Pronađena i kantica sa bezinom!

ČITANJE: 1 minuta

Trojica Banjalučana uhapšeni su u mjestu Gornje Sokolovo zbog paljenja lovačke čeke.

Prema informacijama iz policije, osumnjičeni M.Đ.(70), S.J.(71) i D.M. (61) zapalili su lovačku čeku postavljenu na teritoriji opštine Ribnik iz, za sada, neutvrđenih razloga.

Sve se odigralo 1. decembra kada su se osumnjičeni terenskim vozilom dovezli do čeke i provalili unutra, polili je benzinom i zapalili.

Nakon prijave i brzom intervencijom policije uhapšeni su za manje od jednog časa.

Prema saznanjima ATV-a, kod njih su pronađeni kantica sa benzinom, obijač i pila za metal.

Čeka u Gornjem Sokolovu zapaljena je 1. decembra oko 11 časova ujutru i potpuno je uništena. Kako ATV nezvanično saznaje, u čeki su bile stvari lovaca koji su je napravili i koristili.

Policija iz Mrkonjić Grada uhapsila je osumnjičene koji su prvo negirali da su zapalili lovačku čeku, a nakon noći provedene u pritvoru sve su priznali policiji. Osumnjičeni su noć u pritvoru proveli na različitim lokacijama i to jedan u Mrkonjić Gradu, a dvojica u Ribniku.
Nakon ispitavanja pušteni su na slobodu,a predmet je predat u nadležnost tužilaštva.

Na licu mjesta obavljen je uviđaj i izuzeti dokazi.

Prema informacijama ATV-a, privedeni su Momčilo Đukić, predsjednik Lovačkog udruženja “Manjača” iz Stričića, koji je poznati banjalučki biznismen, te Slobodan Janković, lovočuvar u Udruženju i Drago Milekić, pomoćnik lovočuvara Udruženja “Manjača”.

(ATV)