Sport 19.02.2017.

Banjalučki bokser napada titulu evropskog šampiona

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki bokser Goran Delić odlučio je da napadne evropsku titulu u WBC kategoriji. Nakon što je Nijemcu turskog porijekla Firatu Arslanu titula oduzteta, jer je nije branio, ponudu da boksuje dobio je Delić.

Banjalučanin kaže da se takva prilika ne propušta.

“Mi smo dobili potvrdu prije nekih sedam dana da možemo boksati za tu titulu, odnosno moj menadžer Aleksandar Petković. Prihvatili smo to, putujem za Minhen gdje ću dvije nedjelje da se pripremam, odnosno da odradim neke bokserske trening,e da pripremim kilažu koja mi je potrebna za sam meč”, kazao je Goran Delić, bokser.

A u ringu potencijalni protivnik biće mu Gruzijac ili Mađar. Ne krije Delić da bi mu još dvije nedelje treninga mnogo značile, ali šta je tu je. Ne želi da kuka, već poručuje da će uložiti maksimum napora da meč dočeka spreman.

“Nema kuknjave, naravno da nam je trebalo još neke dve-tri nedjelje. Dobro sam odradio ovdje sa svojim kondicionim trenerom Nenadom Tomićem. Odradili smo kondiciono fizičku pripremu, kardio trening, odlično. Ove dvije nedjelje me očekuju sparinzi, bokserski treninzi, u Minhenu ću imati maksimalne uslove. Nadam se da ću, ako Bog da i ne bude nekih povreda, dočekati meč spreman”, dodaje Delić.

Posljednji meč za titulu Delić je boksovao 2014. godine. Da li će nakon Minhena okačiti rukavice o klin, zavisi od ishoda meča. Kaže prvo titulu treba da osvoji, a želja bi mu bila i da je brani.

(atv)