Politika 08.11.2019.

Banjalučki DNS proslavio krsnu slavu

ČITANJE: 3 minute

Gradska organizacija DNS Banjaluka proslavila je svoju krsnu slavu Svetog Velikomučenika Dimitrija. Slavski kolač prelomilo je rukovodstvo Gradske organizacije na čelu sa predsjednikom Milanom Radovićem. Slavlju su prisustvovali brojni članovi Demokratskog narodnog saveza, ugledne ličnosti iz javnog života Republike Srpske, kao i prijatelji iz drugih političkih stranaka.

“Krsna slava je porodični i duhovni praznik. Proslavom slave, iznova se podsjećamo da Demokratski narodni savez predstavlja više od političke organizacije. Vjerujući u tradicionalne hrišćanske vrijednosti, povezani poštovanjem pravoslavnih običaja, brojni članovi i rukovodstvo Gradske organizacije DNS Banja Luka, zajedno su proslavili Mitrovdan, krsnu slavu DNS-a. Obilježavanje Krsne slave je mjesto na kojem su razlike ostavljenje po strani. Predstavnici više političkih stranaka, odazvali su se pozivu predsjednika Gradske organizacije DNS Banjaluka i svojim prisustvom potvrdili da su istinske vrijednosti koje proslavljamo važnije od dnevnopolitičih suprotstavljanja”, saopštili su iz DNS-a Banjaluka.

„Želim da vam se zahvalim na neizmjernoj podršci, radu i posvećenosti koju ste pokazali u proteklom periodu. Mitrovdan neka bude naša vodilja, da naše djelovanje i dalje temeljimo na uzajamnoj podršci i poštovanju“, rekao je Milan Radović obraćajući se prisutnim članovima i gostima.

“Demokratski narodni savez je nepokolebljivo posvećen jedinstvu srpskog naroda, slobodarskim idejama, radu na ekonomskim mjerama i rješenjima koja omogućuju život i opstanak Republike Srpske. Ponosna na svoje ciljeve i ideale, Gradska organizacija DNS Banjaluka je proslavom krsne slave još jednom potvrdila nastojanje da u temelju svog rada i djelovanja nosi uzvišene vrijednosti pravoslavlja i srpskog naroda”, poručili su iz DNS-a.

Dodik: Stabilna i snažna koalicija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je DNS dugogodišnji partner SNSD-a, da je to i danas, te da želi da nastave saradnju u vezi sa pitanjima koja su bazična za razvoj Republike Srpske, koju su zajedno očuvali i spriječili da postane prazna ljuštura.

“Dokazali smo se kao stabilna i snažna koalicija koja je u teškim i turbulentnim vremenima opšteg napada na Republiku Srpsku i prenosa njenih nadležnosti zajedničkim naporima zaustavila te tendencije i dovela do toga da Srpska sada ima svoju konturu. Da se 2006. godine nastavilo sa tadašnjom tendencijom, Republika Srpska bi danas bila prazna ljuštura u kojoj ne bi bilo više ničega”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci poslije obilježavanja krsne slave DNS-a Mitrovdana.

Prema njegovim riječima, zbog toga postoji potreba za dodatnim angažmanom koalicije u kojoj su SNSD i DNS da bi spriječili političke stavove i mišljenje da je važnija i potrebnija BiH nego Republika Srpska s ciljem realizacije onoga što predsjednik SDA Bakir Izetbegović uporno pokušava da nametne da je Sarajevo nadređeno entitetima, iako u Ustavu piše da su entiteti nadređeni zajedničkoj državi.

“To je proces o kojem će se još dugo vremena voditi osnovna politička dinamika u BiH. DNS je to razumio i sa SNSD-om, SP-om i odskora sa drugim političkim partijama kao što su NDP i Ujedinjena Srpska pokazuje da je Srpska održiva i da je potrebno jedinstvo koje smo godinama njegovali kao preduslov bilo kakvog stava i angažmana”, naglasio je Dodik, koji je DNS-u, rukovodstvu i članovima te stranke poželio srećnu krsnu slavu.

Obilježavanju krsne slave DNS-a prisustvovalo je rukovodstvo te stranke, predsjednici regionalnih odbora, članovi stranke iz velikog broja lokalnih zajednica, te predstavnici drugih političkih partija, diplomatskog kora i javnog života.

Proslavi su, između ostalih, prisustvovali i predsjednik NDP-a Dragan Čavić i generalni sekretar SP-a Slobodan Protić.