Banjalučki DNS proslavio krsnu slavu

Gradska organizacija DNS Banjaluka proslavila je svoju krsnu slavu Svetog Velikomučenika Dimitrija. Slavski kolač prelomilo je rukovodstvo Gradske organizacije na čelu sa predsjednikom Milanom Radovićem. Slavlju su prisustvovali brojni članovi Demokratskog narodnog saveza, ugledne ličnosti iz javnog života Republike Srpske, kao i prijatelji iz drugih političkih stranaka.

“Krsna slava je porodični i duhovni praznik. Proslavom slave, iznova se podsjećamo da Demokratski narodni savez predstavlja više od političke organizacije. Vjerujući u tradicionalne hrišćanske vrijednosti, povezani poštovanjem pravoslavnih običaja, brojni članovi i rukovodstvo Gradske organizacije DNS Banja Luka, zajedno su proslavili Mitrovdan, krsnu slavu DNS-a. Obilježavanje Krsne slave je mjesto na kojem su razlike ostavljenje po strani. Predstavnici više političkih stranaka, odazvali su se pozivu predsjednika Gradske organizacije DNS Banjaluka i svojim prisustvom potvrdili da su istinske vrijednosti koje proslavljamo važnije od dnevnopolitičih suprotstavljanja”, saopštili su iz DNS-a Banjaluka.

„Želim da vam se zahvalim na neizmjernoj podršci, radu i posvećenosti koju ste pokazali u proteklom periodu. Mitrovdan neka bude naša vodilja, da naše djelovanje i dalje temeljimo na uzajamnoj podršci i poštovanju“, rekao je Milan Radović obraćajući se prisutnim članovima i gostima.

“Demokratski narodni savez je nepokolebljivo posvećen jedinstvu srpskog naroda, slobodarskim idejama, radu na ekonomskim mjerama i rješenjima koja omogućuju život i opstanak Republike Srpske. Ponosna na svoje ciljeve i ideale, Gradska organizacija DNS Banjaluka je proslavom krsne slave još jednom potvrdila nastojanje da u temelju svog rada i djelovanja nosi uzvišene vrijednosti pravoslavlja i srpskog naroda”, poručili su iz DNS-a.

Dodik: Stabilna i snažna koalicija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je DNS dugogodišnji partner SNSD-a, da je to i danas, te da želi da nastave saradnju u vezi sa pitanjima koja su bazična za razvoj Republike Srpske, koju su zajedno očuvali i spriječili da postane prazna ljuštura.

“Dokazali smo se kao stabilna i snažna koalicija koja je u teškim i turbulentnim vremenima opšteg napada na Republiku Srpsku i prenosa njenih nadležnosti zajedničkim naporima zaustavila te tendencije i dovela do toga da Srpska sada ima svoju konturu. Da se 2006. godine nastavilo sa tadašnjom tendencijom, Republika Srpska bi danas bila prazna ljuštura u kojoj ne bi bilo više ničega”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci poslije obilježavanja krsne slave DNS-a Mitrovdana.

Prema njegovim riječima, zbog toga postoji potreba za dodatnim angažmanom koalicije u kojoj su SNSD i DNS da bi spriječili političke stavove i mišljenje da je važnija i potrebnija BiH nego Republika Srpska s ciljem realizacije onoga što predsjednik SDA Bakir Izetbegović uporno pokušava da nametne da je Sarajevo nadređeno entitetima, iako u Ustavu piše da su entiteti nadređeni zajedničkoj državi.

“To je proces o kojem će se još dugo vremena voditi osnovna politička dinamika u BiH. DNS je to razumio i sa SNSD-om, SP-om i odskora sa drugim političkim partijama kao što su NDP i Ujedinjena Srpska pokazuje da je Srpska održiva i da je potrebno jedinstvo koje smo godinama njegovali kao preduslov bilo kakvog stava i angažmana”, naglasio je Dodik, koji je DNS-u, rukovodstvu i članovima te stranke poželio srećnu krsnu slavu.

Obilježavanju krsne slave DNS-a prisustvovalo je rukovodstvo te stranke, predsjednici regionalnih odbora, članovi stranke iz velikog broja lokalnih zajednica, te predstavnici drugih političkih partija, diplomatskog kora i javnog života.

Proslavi su, između ostalih, prisustvovali i predsjednik NDP-a Dragan Čavić i generalni sekretar SP-a Slobodan Protić.

DVIJE VERZIJE: Poznati motivi tragedije kod Laktaša

Postoje dvije verzije zbog čega je Bojan Suručić u nedjelju u dvorištu kuće svoje trudne djevojke Dragane Milošević, u Bakincima kod Laktaša, pucao sebi u glavu i zadobio povrede opasne po žitvot.  Nakon ranjavanja, Suručić je sa teškim povredama prevezen na Univerzitetski klinički centar RS, gdje se ljekari bore za njegov život. Sve se odigralo

ĆULUM: Manje od 10 razbojništava na 100.000 stanovnika

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da je stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj zadovoljavajuće u svim oblastima, da se svake godine bilježi sve manje krivičnih djela, kao i da je na 100.000 stanovnika evidentirano manje od 10 razbojništava, te da je slična situacija i kada je riječ o krađi automobila. “Tako nije nigdje

Servisne informacije za 10. decembar

Servisne informacije za utorak, 10. decembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci se dogodilo pet krivičnih djela, a jadvni red je narušen jednom. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica lakše i jedno lice teže povrijeđeno. Služba hitne pomoći U

SJEDNICA GRADSKOG ODBORA SP: Jača saradnja Beograda i Banjaluke

U prepunoj  sali Narodnog pozorišta Republike Srpske, održana je proširena Sjednica Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka. Članovima Gradskog odbora i gostima obratio se predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, a specijalni gost bio je predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograd i predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević. Jedna od tačaka dnevnog reda bilo je unaprijeđenje

EU NIŠANI SNSD: Šta je u pozadini Aćimovićeve kandidature?

Prijedlog DNS-a da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH podržala je većina članova Predsjedništva te partije, ali ne i Darko Banjac. On o razlozima ćuti, mada se spekulisalo da je jedan od njih činjenica da Aćimović nije učestvovao u izbornom procesu, niti je radio na terenu sa aktivistima

SLUČAJ „AĆIMOVIĆ“: Kako je politička scena RS dobila “kontea Marija Marka del Tintoreta”

Kada je scenarista Siniša Pavić majstorski osmislio, a Vlastimir Đuza Stojiljković maestralno odglumio lik sitnog prevaranta sa pseudonimom „konte Mario Marko del Tintoreto“ u „Srećnim ljudima“, poznatoj domaćoj TV seriji iz devedesetih godina, mnogi su se pitali – da li je postojao uzor u stvarnosti za ovakvu tragikomičnu figuru? Od ponedjeljka, 9. decembra, konačno je