Banjalučki DNS proslavio krsnu slavu

Gradska organizacija DNS Banjaluka proslavila je svoju krsnu slavu Svetog Velikomučenika Dimitrija. Slavski kolač prelomilo je rukovodstvo Gradske organizacije na čelu sa predsjednikom Milanom Radovićem. Slavlju su prisustvovali brojni članovi Demokratskog narodnog saveza, ugledne ličnosti iz javnog života Republike Srpske, kao i prijatelji iz drugih političkih stranaka.

“Krsna slava je porodični i duhovni praznik. Proslavom slave, iznova se podsjećamo da Demokratski narodni savez predstavlja više od političke organizacije. Vjerujući u tradicionalne hrišćanske vrijednosti, povezani poštovanjem pravoslavnih običaja, brojni članovi i rukovodstvo Gradske organizacije DNS Banja Luka, zajedno su proslavili Mitrovdan, krsnu slavu DNS-a. Obilježavanje Krsne slave je mjesto na kojem su razlike ostavljenje po strani. Predstavnici više političkih stranaka, odazvali su se pozivu predsjednika Gradske organizacije DNS Banjaluka i svojim prisustvom potvrdili da su istinske vrijednosti koje proslavljamo važnije od dnevnopolitičih suprotstavljanja”, saopštili su iz DNS-a Banjaluka.

„Želim da vam se zahvalim na neizmjernoj podršci, radu i posvećenosti koju ste pokazali u proteklom periodu. Mitrovdan neka bude naša vodilja, da naše djelovanje i dalje temeljimo na uzajamnoj podršci i poštovanju“, rekao je Milan Radović obraćajući se prisutnim članovima i gostima.

“Demokratski narodni savez je nepokolebljivo posvećen jedinstvu srpskog naroda, slobodarskim idejama, radu na ekonomskim mjerama i rješenjima koja omogućuju život i opstanak Republike Srpske. Ponosna na svoje ciljeve i ideale, Gradska organizacija DNS Banjaluka je proslavom krsne slave još jednom potvrdila nastojanje da u temelju svog rada i djelovanja nosi uzvišene vrijednosti pravoslavlja i srpskog naroda”, poručili su iz DNS-a.

Dodik: Stabilna i snažna koalicija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je DNS dugogodišnji partner SNSD-a, da je to i danas, te da želi da nastave saradnju u vezi sa pitanjima koja su bazična za razvoj Republike Srpske, koju su zajedno očuvali i spriječili da postane prazna ljuštura.

“Dokazali smo se kao stabilna i snažna koalicija koja je u teškim i turbulentnim vremenima opšteg napada na Republiku Srpsku i prenosa njenih nadležnosti zajedničkim naporima zaustavila te tendencije i dovela do toga da Srpska sada ima svoju konturu. Da se 2006. godine nastavilo sa tadašnjom tendencijom, Republika Srpska bi danas bila prazna ljuštura u kojoj ne bi bilo više ničega”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci poslije obilježavanja krsne slave DNS-a Mitrovdana.

Prema njegovim riječima, zbog toga postoji potreba za dodatnim angažmanom koalicije u kojoj su SNSD i DNS da bi spriječili političke stavove i mišljenje da je važnija i potrebnija BiH nego Republika Srpska s ciljem realizacije onoga što predsjednik SDA Bakir Izetbegović uporno pokušava da nametne da je Sarajevo nadređeno entitetima, iako u Ustavu piše da su entiteti nadređeni zajedničkoj državi.

“To je proces o kojem će se još dugo vremena voditi osnovna politička dinamika u BiH. DNS je to razumio i sa SNSD-om, SP-om i odskora sa drugim političkim partijama kao što su NDP i Ujedinjena Srpska pokazuje da je Srpska održiva i da je potrebno jedinstvo koje smo godinama njegovali kao preduslov bilo kakvog stava i angažmana”, naglasio je Dodik, koji je DNS-u, rukovodstvu i članovima te stranke poželio srećnu krsnu slavu.

Obilježavanju krsne slave DNS-a prisustvovalo je rukovodstvo te stranke, predsjednici regionalnih odbora, članovi stranke iz velikog broja lokalnih zajednica, te predstavnici drugih političkih partija, diplomatskog kora i javnog života.

Proslavi su, između ostalih, prisustvovali i predsjednik NDP-a Dragan Čavić i generalni sekretar SP-a Slobodan Protić.

DODIK: Nikada nismo pozivali na rat, narod ne treba da se plaši

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Ustavni sud BiH još prije 15 godina krenuo da osporava sve vezano za Republiku Srpsku. “Krenuli su sa onim najvažnijim, što dira emociju, mentalitet, posvećenost, a to je ukidanje himne, grba, zastave i da završe sa tim simboličkim stvarima”, naveo je on. Istakao je da

DODIK: Komšić bi da u BiH ostavi problem migrantske krize 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, povodom veta koji je uložio oko angažovanje Fronteksa na granicama BiH, da je cilj da se problem migrantske krize riješi, a ne produbi. – Druga tačka dnevnog reda posljednje sjednice Predsjedništva BiH bila je angažovanje Fronteksa na granicama BiH. To se dešavalo ubrzano, nije bilo dovedeno do kraja.

SLAVLJE U PRVENSTVU BiH Igokea savladala Čapljinu

Košarkaši Igokee teže od očekivanog savladali su Čapljinu u zaostaloj utakmici prvenstva Bosne i Hercegovine. Ekipa Dragana Bajića je slavila na gostovanju 85:80, a domaći tim je pružio sjajan otpor i imao je i prednost nakon prvih 20 minuta.  Ipak u nastavku je Igokea uspjela da preokrene i dođe do trijumfa te tako preuzme prvo

SDS prihvata Radovića, ali ne i Jarića

Milan Radović pregovara sa SDS-om oko svog daljeg angažmana u ovoj stranci, a simpatije za njegov dolazak ne krije ni predsjednik SDS-a Mirko Šarović koji bi Radovića volio da vidi i kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke. Računica je jednostavna. Šarović je mišljenja da će opozicija ko god bude kandidat izgubiti izbore od aktuelnog gradonačelnika Igora

Supruga Krunićevog tjelohranitelja uzalud došla, Sud plaća grešku

Uzalud je u Banjaluku iz Pala danas došla Tatjana Pavlović, očekujući da će svjedočiti na početku suđenja optuženima za ubistvo njenog supruga Žarka Pavlovića i njegovog poslodavca, banjalučkog biznismena Slaviše Krunića. Suđenje, iako je najavljeno, nije počelo, a sve i da jeste, ne bi svjedočila, pošto joj je, kako joj je rečeno u sudnici banjalučkog

SASTANAK KOD CVIJANOVIĆEVE: Razgovor o demografskoj situaciji u RS i unapređenju populacione politike

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović organizovala je danas u Banjaluci sastanak na kojem je razgovarano o demografskoj situaciji u Srpskoj i mjerama koje institucije Srpske sprovode s ciljem unapređenja populacione politike. Sastanku kod predsjednika Srpske, koji je održan u Palati Republike, prisustvovali su predsjednik Vlade Radovan Višković, ministri Sonja Davidović, Natalija Trivić, Srđan Rajčević i