Banjalučki DNS proslavio krsnu slavu

Gradska organizacija DNS Banjaluka proslavila je svoju krsnu slavu Svetog Velikomučenika Dimitrija. Slavski kolač prelomilo je rukovodstvo Gradske organizacije na čelu sa predsjednikom Milanom Radovićem. Slavlju su prisustvovali brojni članovi Demokratskog narodnog saveza, ugledne ličnosti iz javnog života Republike Srpske, kao i prijatelji iz drugih političkih stranaka.

“Krsna slava je porodični i duhovni praznik. Proslavom slave, iznova se podsjećamo da Demokratski narodni savez predstavlja više od političke organizacije. Vjerujući u tradicionalne hrišćanske vrijednosti, povezani poštovanjem pravoslavnih običaja, brojni članovi i rukovodstvo Gradske organizacije DNS Banja Luka, zajedno su proslavili Mitrovdan, krsnu slavu DNS-a. Obilježavanje Krsne slave je mjesto na kojem su razlike ostavljenje po strani. Predstavnici više političkih stranaka, odazvali su se pozivu predsjednika Gradske organizacije DNS Banjaluka i svojim prisustvom potvrdili da su istinske vrijednosti koje proslavljamo važnije od dnevnopolitičih suprotstavljanja”, saopštili su iz DNS-a Banjaluka.

„Želim da vam se zahvalim na neizmjernoj podršci, radu i posvećenosti koju ste pokazali u proteklom periodu. Mitrovdan neka bude naša vodilja, da naše djelovanje i dalje temeljimo na uzajamnoj podršci i poštovanju“, rekao je Milan Radović obraćajući se prisutnim članovima i gostima.

“Demokratski narodni savez je nepokolebljivo posvećen jedinstvu srpskog naroda, slobodarskim idejama, radu na ekonomskim mjerama i rješenjima koja omogućuju život i opstanak Republike Srpske. Ponosna na svoje ciljeve i ideale, Gradska organizacija DNS Banjaluka je proslavom krsne slave još jednom potvrdila nastojanje da u temelju svog rada i djelovanja nosi uzvišene vrijednosti pravoslavlja i srpskog naroda”, poručili su iz DNS-a.

Dodik: Stabilna i snažna koalicija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je DNS dugogodišnji partner SNSD-a, da je to i danas, te da želi da nastave saradnju u vezi sa pitanjima koja su bazična za razvoj Republike Srpske, koju su zajedno očuvali i spriječili da postane prazna ljuštura.

“Dokazali smo se kao stabilna i snažna koalicija koja je u teškim i turbulentnim vremenima opšteg napada na Republiku Srpsku i prenosa njenih nadležnosti zajedničkim naporima zaustavila te tendencije i dovela do toga da Srpska sada ima svoju konturu. Da se 2006. godine nastavilo sa tadašnjom tendencijom, Republika Srpska bi danas bila prazna ljuštura u kojoj ne bi bilo više ničega”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci poslije obilježavanja krsne slave DNS-a Mitrovdana.

Prema njegovim riječima, zbog toga postoji potreba za dodatnim angažmanom koalicije u kojoj su SNSD i DNS da bi spriječili političke stavove i mišljenje da je važnija i potrebnija BiH nego Republika Srpska s ciljem realizacije onoga što predsjednik SDA Bakir Izetbegović uporno pokušava da nametne da je Sarajevo nadređeno entitetima, iako u Ustavu piše da su entiteti nadređeni zajedničkoj državi.

“To je proces o kojem će se još dugo vremena voditi osnovna politička dinamika u BiH. DNS je to razumio i sa SNSD-om, SP-om i odskora sa drugim političkim partijama kao što su NDP i Ujedinjena Srpska pokazuje da je Srpska održiva i da je potrebno jedinstvo koje smo godinama njegovali kao preduslov bilo kakvog stava i angažmana”, naglasio je Dodik, koji je DNS-u, rukovodstvu i članovima te stranke poželio srećnu krsnu slavu.

Obilježavanju krsne slave DNS-a prisustvovalo je rukovodstvo te stranke, predsjednici regionalnih odbora, članovi stranke iz velikog broja lokalnih zajednica, te predstavnici drugih političkih partija, diplomatskog kora i javnog života.

Proslavi su, između ostalih, prisustvovali i predsjednik NDP-a Dragan Čavić i generalni sekretar SP-a Slobodan Protić.

PRED ZGRADOM NPRS: Otkrivena bista Nikole Koljevića, ranijeg potpredsjednika Srpske

Bista profesora Nikole Koljevića, nekadašnjeg potpredsjednika Republike Srpske i jednog od osnivača SDS-a, otkrivena je danas u parku ispred zgrade Narodnog pozorišta u Banjaluci, u prisustvu najviših zvaničnika Srpske. Bistu su zajednički otkrili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i Koljevićeva kćerka Bogdana. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je današnje otkrivanje biste

Banjalučki Univerzitet za poslovne studije poništio diplomu direktora OBA

Univerzitet za poslovne studije Banjaluka poništio je diplomu direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića za koju je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila da je stečena nezakonito, potvrđeno je za Srpskainfo u Inspektoratu Republike Srpske. – Republička prosvjetna inspekcija obavila je danas na Univerzitetu za poslovne studije Banjaluka kontrolu da li je izvršeno rješenje kojim je dat

Studentski filmovi iz cijelog svijeta za sedam dana u Banjaluci

Posjetioce povratničkog izdanja DukaFesta očekuju projekcije 47 studentskih filmova iz cijelog svijeta, koji će biti prikazani u takmičarskom programu, i to 20 igranih i 27 dokumentarnih filmova, saopšteno je na konferenciji za medije održanoj u četvrtak.

Festival nauke 28. i 29. novembra na četiri lokacije u Banjaluci

Deveti festival nauke biće održan u Banjaluci 28. i 29. novembra u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske. Ova manifestacija, čiji je cilj popularizacija nauke i tehnologije u Republici Srpskoj, održavaće se na četiri lokacije. U Kamenoj kući na tvrđavi Kastel i u banjalučkom Domu omladine predviđene su izložbe,

Festival klasične gitare ‘Ubuntu Guitarfest’ uskoro u Banjaluci

Festival klasične gitare Ubuntu Guitarfest, u organizaciji Asocijacije gitarista 102 žice, održaće se u Banjaluci od 30. novembra do 2. decembra. Asocijacija gitarista 102 žice okuplja gitariste, nastavnike i profesore gitare, a osnovana je 2015. godine u Banjaluci. Asocijacija promoviše umjetničku muziku koncertnim, pedagoškim i naučnim djelovanjem, doprinosi raznolikosti kulturne i umjetničke ponude, te omogućuje stručno

Višković i Radojičić prisustvovali početku izgradnje saobraćajnice Paprikovac – Lauš

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić prisustvovali su danas početku izgradnje saobraćajnice Paprikovac-Lauš, jednog od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, vrijednog 2,7 miliona KM, s rokom za izgradnju od 270 radnih dana. Višković je istakao da je Vlada Srpske izdvojila sredstva za ovaj projekat koji je od značaja za