Banjalučki džudista Branko Tadić nosi zastavu BiH na EYOF-u: Zaslužio sam podršku

Branko Tadić, banjalučki džudista prepušten je svom klubu i samom sebi, a ipak glavna uzdanica mladog olimpijskog tima BIH na predstojećem EYOF-u u Azerbejdžanu.

Kao trenutno najbolje rangirani sportista iz BIH do 18 godina na svjetskoj ranking listi, Branko Tadić, član DŽK Zvijezda Banjaluka, u petak putuje na EYOF u Azerbejdžan-Baku, gdje će biti glavni kandidat za osvajanje medalje za BIH.

Branko je od strane Olimpijskog komiteta BIH kao glavna uzdanica izabran i da svečano nosi zastavu BIH na otvaranju igara, što dodatno pokazuje njegovu vrijednost i kvalitet.

“Izuzetno sam ponosan i sretan što ću biti nosioc zastave na igrama u Azerbejdžanu, znam da sam to svojim radom i rezultatima zaslužio. Jedini žal u svemu ovome je što me moj grad i moja Republika koje toliko volim nisu podržali. Negdje sam pročitao juče kako je naša Ministrica sporta upriličila prijem za neke od mojih kolega iz olimpijskog tima i obećala im i finansijsku pomoć. Ja takav poziv i takvu pomoć nikada nisam dobio, i ne mogu sakriti da me je to strašno pogodilo. Bez obzira na sve, ja ću ostaviti srce na strunjači i ako bog da, donijeću medalju u svoju voljenu Banjaluku, svoju Republiku i Državu.  Mislim da sam se dobro spremio za ovo takmičenje. Moj trener i moj klub su uradili sve što je potrebno da prođem vrhunski trenažni proces, da imam sve što mi je trebalo da se maksimalno spremim za ovako veliko takmičenje. Ni sam ne znam na koji način mi je klub uspio obezbijediti sve ono što svi profesionalci imaju, počevši od posebnog trenera za gimnastiku, trenera za fizičku pripremu, nutricioniste, psihologa, pa do toga da sam ispratio kompletan evropski judo tour za kadete, što sam bog zna koliko košta. Sve ovo mi daje posebnu motivaciju da dam sve sto imam u sebi na dan takmičenja, i siguran sam da ako me posluži i malo sportske srece, medalja neće izostati”, izjavio je Tadić.

Osim njega, za BiH u Bakuu će nastupati džudisti Hana Piralić, Mustafa Hebib, Merio Jozeljić i Danilo Stanišić, atletičari Arman Curo, Almina Rašić, Dunja Ginzburg, Luka Ivičić, Jovan Rosić, Nikola Brdar, biciklista Kenan Mehmedović teniseri Andrej Nedić i Suana Tucaković te plivači David Vučić, Jovan Lekić i Arman Livadić.

Ekspedicija BiH u petak kreće put Bakua, a predstavljaće je 17 sportista. Evropske olimpijske ige mladih počinju 21. jula, a završavaju 27. jula.

NIŠTA OD BESPLATNIH VRTIĆA Banjaluka neće slijediti primjer iz Novog Sada

Novi Sad od iduće godine potpuno će finansirati boravak djece u obdaništima. Iako se Banjaluka u mnogim stvarima ugleda na ovaj prijateljski grad, istu ideju ipak ne namjeravaju sprovesti. Roditelji širom regiona pozdravili su najavu iz Novog Sada da će za 16.500 njihovih mališana boravak u vrtićima biti besplatan, i to, kako je rečeno, kao

POTVRDA: Pronađeno beživotno tijelo pripada nestalom Banjalučaninu

Beživotno tijelo koje je večeras pronađeno u jednoj kući je Banjalučanin Igor Aksentijević, saznaje Srpskainfo. Njegovo sklupčano tijelo je pronašla majka preminulog, nakon nekoliko dana traganja po gradu. “Bitno mi je samo da sam ga pronašla”– kratko je izjavila za Srpskainfo majka pokojnog Aksentijevića. Aksentijević je, kako saznajemo, ranije hapšen zbog droge. U nastavku istrage

DODIK: Najniža plata 520 KM, nema dodatnog smanjivanja zbog bolovanja

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, najavio je danas u Banjaluci da će najniža plata u RS u narednoj godine biti 520 KM. Dodik je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao i da se neće dodatno smanjivati plate za vrijeme bolovanja u Republici Srpskoj. “Potkrala se greška u dokumentu programa ekonomskih reformi i to je izbrisano. Ljudi