Sport 25.03.2018.

Banjalučki fudbaler donirao nove dresove školi fudbala Respekt

ČITANJE: 1 minuta

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i defanzivac atinskog AEK-a Ognjen Vranješ donirao je nove garniture majica i šortseva za sve tri selekcije Škole fudbala Respekt.

Defanzivac AEK-a Ognjen Vranješ poklonio je opremu sarajevskoj Školi fudbala Respekt, čiji se osnivač i direktor Emir Hujdur zahvalio Banjalučaninu na velikom srcu i posebno na svim osmijesima koje je prouzrokovao polaznicima škole.

„Djeca, kao djeca, obraduju se sitnici, a danas, trče u svlačionicu da se presvuku, vežu vezice na šortsu, ali nevjerovatno je kad jedno dijete krene da se presvuče, zastane i pita: ‘A treneru, ima li za svu djecu?’. E to je ono što Respekt čini veličinom kakva jeste, jer je naša misija fudbal za sve. Zato je Škola fudbala Respekt besplatna, i kao takva jedinstvena u Evropi. Drago nam je, naravno, što nas se Ogi sjetio, a djela govore o svakom od nas, pa tako i ovo o njemu. Dječiji osmijeh i radost nema cijenu“, rekao je Hujdur.

Stigla je i direktna poruka i zahvalnica banjalučkom fudbaleru od klinaca iz Respekta.

“Ognjene, hvala ti”, poručila su djeca.

Podsjetimo, Škola fudbala Respekt, otvorila je svima vrata da se besplatno bave najvažnijom sporednom stvari na svijetu, pa su polaznici djeca sa poteškoćama u razvoju, kao i svi klinci bez obzira na socijalni status njihovih roditelja.

(Mondo)