Sport 07.09.2016.

Banjalučki “Gromovi” nastupili u Slovačkoj

ČITANJE: 2 minute

Floorball klub “Gromovi” iz Banjaluke proteklog vikenda nastupio je na međunarodnom floorball turniru “Slovak Floorball Cup 2k16”, koji je održan u Bratislavi.

Ove godine međunarodni floorball turnir “Slovak Floorball Cup 2k16” okupio je 47 ekipa u četiri kategorije, a među njima našao se i Floorball “Gromovi” iz Banjaluke. Nastupili su muški Elite, Muški, Ženski i Juniori, iz pet različitih zemalja: Češke, Slovačke, Finske, Francuske i Bosne i Hercegovine.

“Gromovi” su odigrali tri veoma dobre utakmice u Grupi F kategorija Muški u kojoj je nastupilo ukupno 29 ekipa.

REZULTATI “GROMOVA”
Gromovi – Žilty Sneh Košice 3:4 (Slovačka Floorball Liga ELITE)
Mlada Boleslav – Gromovi 6:4 (Češka 1. Floorball Liga)
Gromovi – CVC Žiar nad Hronom Piratos 0:0 (Slovačka 1. Floorball Liga)

“Zahvaljujući boljoj gol razlici Gromovi su ipak prošli grupnu fazu takmičenja gdje ih je u šesnaestini finala čekala ekipa FBO Florpedo, Bratislava (Slovačka 1. Floorball Liga) koju je naš tim izgubio rezultatom 5:2. Veoma smo zadovoljni prikazanom igrom, jer smo u sve četiri utakmice bili ravnopravan protivnik daleko jačim ekipama, čije su klupe za izmjene imale po 15 i više igrača. Naš tim je u nekoliko navrata imao vođstvo i priliku da ostvari pozitivan rezultat, ali s obzirom na to da smo otputovali u Bratislavu sa ukupno devet igrača, od čega su bila dva golmana, umor je učinio svoje i više se nije moglo”, istakao je predsjednik kluba Srđan Vučić.

Utakmice sa daleko jačim rivalima poslužiće Banjalučanima za sticanje neophodnog iskustva, ali i povezivanja sa klubovima širom Evrope.

“Imajući sve to u vidu, ovo je itekako dobar rezultat za nas i odlična prilika da nešto naučimo i još više unaprijedimo svoju igru. Smatramo da smo dobrom igrom u pravom svjetlu pokazali da se dobar floorball igra i u Banjaluci. Pored takmičarskog dijela, ostvarili smo jako dobre kontakte sa organizatorima, drugim ekipama i igračima, koji sada znaju daleko više o gradu Banjaluci i Bosni i Hercegovini uopšte, te koji su izrazili želju da posjete naš grad u sklopu 9. Međunarodnog Floorball Turnira “FLOORBALL BL2017”, čija je organizacija planirana na ljeto sledede godine. Nadamo se da ova će naša posjeta Bratislavi skrenuti pažnju javnosti, a pogotovo onih ljudi koji se bave razvojem sporta u ovoj zemlji, jer smo u proteklih osam godina svojim radom i zalaganjem pokazali da floorball itekako ima potencijala da postane prepoznatljiva sportska priča kako u gradu Banjaluci, tako i širom Bosne i Hercegovine”, dodao je Vučić.

(Mondo.ba)