Sport 09.07.2016.

Banjalučki Incel i Jadran iz Herceg Novog u finalu

ČITANJE: 2 minute

Vaterpolisti veterani banjalučkog Incela i Jadrana iz Herceg Novog boriće se za pehar Drugog međunarodnog vaterpolo turnina za veterane “Banjaluka 2016”, kojim je počela 63. po redu manifestacija “Ljeto na Vrbasu”.

U Banjaluci su sinoć, na bazenu Velnes centra Fortuna, u okviru Drugog međunarodnog vaterpolo turnina za veterane Banjaluka 2016. odigrane kvalifikacione utakmice po grupama.

Više desetina posjetilaca u Banjaluci uživalo je u majstorijama „vaterpolista sa iskustvom“.

Najuspješniji po grupama su bili vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog i banjalučkog Incela koji su zauzeli prva mjesta u svojim grupama, te će se u finalu turnira boriti za pobjednički pehar. U utakmici za treće mjesto snage će odmjeriti Beograd i Marsonija.

Vaterpolisti Incela su u prvoj utakmici trijumfovali protiv Marsonije sa ubjedljivih 14:5. U drugoj utakmici po grupama Banjalučani su od prvog zvižduka poveli protiv sarajevske ekipe Vučko i prednost su održali do kraja meča koji su dobili sa 8:6.

„Uspjeli smo da dobijemo obje kvalifikacione utakmice i predstoji nam veliko finale protiv Jadran Veterana. Obje ekipe su pokazale odličnu igru i očekujemo izuzetno interesantno finale. Pokazali smo da se i u ‘drugim dvadesetim’ može baviti ovim izuzetno zahtjevnim sportom”, rekli su banjalučki vaterpolisti veterani.

Za uspjeh Banjalučana najzaslužniji je golman Mihail Jović koji je briljirao u oba meča sa više od 20 odbrana, dok su najefikasniji bili Nikola Ćosić sa pet i Bojan Guzina sa četiri pogotka.

Po tri gola uknjižili su Mile Kragulj i Siniša Popović, po jedan manje su upisali Zoran Fedešin i Ćurlić Mirko, a u listu strijelaca su se u ekipi Incela upisali i Josip Križanec, Slobodan Perišić i Darko Telić.

Utakmice za prvo i treće mjesto odigraće se večeras s početkom u 19.15 i 19.45 časova.

Nakon dodjele pehara za tri prvoplasirane ekipe i pojedinačnih nagrada za najboljeg strijelca i najboljeg golmana turnira, vaterpolisti će nastaviti sa proslavom i druženjem.

 (Mondo)