Sport 06.06.2016.

Banjalučki klinci vicešampioni Jadrana

ČITANJE: 2 minute

Banjalučani su proteklog vikenda učestvovali na “supersnažnom” turniru u Šibeniku, koji je jedan od najjačih u bivšoj Jugoslaviji u ovom uzrastu i u konkurenciji 20 ekipa osvojili vicešampionsku poziciju.

“Škola rukometa BL” je po prvi put pozvana na ovo takmičanje, a kad su klinci iz Banjaluke stigli na Jadran najprije su savladali ekipu Gospića (11:7), potom i deklasirali Metković (17:3), da bi zatim rutinski uknjižili pobjedu nad Rukometnim klubom Dugopolje (12:6) i ovjerili plasman u četvrtfinale.

U bici za plasman među najbolja četiri tima Banjalučani su slavili protiv Ivanić Grada (14:10), a onda i protiv Solina (14:4) pokazali klasu i stekli priliku da se bore za trofej.

Na žalost, nisu uspjeli da stignu do zlatne medalje u svom debitantskom nastupu u “Krešimirovom gradu” jer je domaćin u ovom trenutku ipak bio s(p)retniji i uz malo “guranja” od strane arbitara stigao do pobjede i šampionskog pehara – 15:12.

Ipak, kako je za naš portal naglasio Draško Budiša, jedan od osnivača i trener “Škole rukometa BL” najvažnije je lijepo iskustvo, odličan prijem domaćina i prijateljstva koja su djeca stekla igrajući protiv svojih vršnjaka u Hrvatskoj.

“Šibenčani su se zaista pokazali kao susretljivi i dobri domaćini, obišli smo i sve znamenitosti grada, a našli smo i vremena za kupanje na gradskoj plaži. Zadovoljn smo prijemom i svojim debitanstskim nastupom, kao i činjenicom da smo nastupali u dvorani, koja nosi ime proslavljenog košarkaša Dražena Petrovića”, rekao je Budiša.

Prema njegovim riječima, “malčice” su gosti iz Banjaluke bili oštećeni pojedinim sudijskim odlukama u finalu.

“Bilo je malo pristrasnosti, ali u principu nam je nedostajalo malo sportske sreće da osvojimo titulu u zemlji koja je svjetski velikan rukometa i koja vjerovatno najbolje radi u ovom uzrastu sa djecom. Ono što je nama najvažnije je da ‘rastemo’ iz turnira u turnir i već smo pokazali da možemo parirati najboljima”, dodao je trener banjalučkih malih rukometaša.

(Mondo)