Vijesti 02.07.2016.

Banjalučki komšija iz pakla: Svađe, smrt pasa i mačaka, te fizički obračun!

ČITANJE: 2 minute

Miroslav Tolimir, policajac iz Banjaluke, tvrdi da je zbog verbalnih napada i prijetnji komšije Stanka Palačkovića bio prinuđen da zatraži pomoć psihijatra, jer zbog „komšije iz pakla“ ne spava noćima.

Mještani i komšije upozoravaju da bi se svakodnevne svađe sa Palačkovićem mogle pretvoriti u krvavu tragediju, jer niko ne želi da ozbiljno shvati problem u kojem se nalaze. Misteriozne smrti pčela, koza, pasa i mačaka, te verbalne prijetnje na račun izbjeglica i prijave različitih inspekcija dio su svakodnevice kroz koju prolaze Tolimir i komšije.

U CJB Banjaluka dolazi informacija da su policijske patrole u više navrata odlazile pred kuće Palačkovića i Tolimira, te da su sačinile prijave koje su proslijeđene nadležnom tužilaštvu.

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio optužnicu koja Tolimira tereti za ugrožavanje sigurnosti, jer je Palačkoviću prijetio da će od njega „napraviti invalida“ i da će „završiti u invalidskim kolicima“.

Ista optužnica Palačkovića tereti za nanošenje lakših povreda policajcu, jer je Tolimira nakon upućenih prijetnji udario šakom u glavu.

Palačković je za “EuroBlic” priznao da je često bio u svađi sa komšijama.

“Često smo u svađi oko nerešenih imovinskih odnosa, ali ovakvo ponašanje je prevršilo svaku mjeru. Hvala bogu pa je u vrijeme incidenta sa Tolimirom policijska patrola bila ispred naših kuća, jer ko zna kako bi se sve završilo”, ispričao je Palačković.

Tolimir, s druge strane, navodi da ne zna zbog čega se Palačković svađa.

“Nas dvojica nemamo nikakvih imovinskih sporova, niti su nam kuće jedna pored druge. Čak sam se doselio prije njega i dao mu svoju vodu i struju kada je pravio kuću. Radim kao policajac i komuniciram sa ljudima različitih profila, ali nisam u stanju da definišem odakle ti problemi sa Palačkovićem, niti vidim načina na koji se oni mogu okončati “, priča zabrinuti Tolimir.
Zbog svega što mu se dešava, Tolimir je bio prinuđen da postavi kamere na svoju kuću.

“Na snimcima se može vidjeti da Palačković svojim autom prelazi na suprotnu stranu kada ja nailazim autom, da kopa stubove u blizini moje kuće, te druge uznemirujuće stvari”, ispričao je Tolimir.

(Euroblic)