Vijesti 22.12.2022.

Banjalučki kradljivac osumnjičen za još sedam teških krađa

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučka policija je u nastavku akcije suzbijanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta kodnog naziva “Balkon” dostavila Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu dopunu izvještaja protiv Banjalučanina čiji su inicijali G.M. zbog sumnje da je počinio još sedam teških krađa.

On je osumnjičen da je krivična djela počinilo od 14. januara do 10. oktobra na području Banjaluke, provaljujući u stanove iz kojih je krao novac, nakit, satove, aparate, parfeme i drugo čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 19.200 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se navodi i da je policija uhapsila je lice iz Banjaluke čiji su inicijali D.Đ. jer je upravljalo vozilom pod dejstvom droge.

Kod ovog lica koje je juče upravljalo vozilom mini-ven utvrđeno je prisustvo droge “THC 10” u organizmu, čime je počinjen prekršaj Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Na području Policijske uprave Banjaluka juče je evidentirano pet krivičnih djela, dva narušavanja javnog reda i mira i 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica povrijeđena.

(Srna)