Vijesti 18.10.2021.

Banjalučki Medicinski fakultet ponudio posao mladom istraživaču sa karijerom u Japanu

ČITANJE: 1 minuta

Radovan Kukobat završio je osnovne i master studije na Tehnološkom fakultetu Univerzitetu u Banjoj Luci. Doktorske studije nastavlja u Japanu na Univerzitetu Šinšu u Naganu, gdje kao izvanredan student stiče naziv – doktor inženjerskih nauka.

Pod mentorstvom profesora Kacumija Kaneko (Katsumi Kaneko) odbranio je doktorsku disertaciju na temu “Dizajn disperzanata pomoću sol-gel hemije za jednozidne ugljenične nanotube i njihova potencijalna primjena”.

Nakon devet godina istraživačkog rada i 15 objavljenih radova u prestižnim indeksiranim časopisima, Radovan se vraća u Banja Luku. Svoju naučnu karijeru nastaviće na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci u Centru za biomedicinska istraživanja, kao i na poziciji stručnog saradnika na studijskom programu farmacija.

U Centru za biomedicinska istraživanja, Radovan će se baviti ispitivanjem alumino-silikatnih materijala i mogućnostima njihove primjene u famaceutskim proizvodima. U narednih deset dana predviđeno je i svečano potpisivanje Ugovora, kojim će Radovan stupiti u radni odnos na Medicinskom fakultetu.

Rukovodstvo Fakulteta izrazilo je veliko zadovoljstvo što je mogućnosti ponudi uslove ovom mladom istraživaču za nastavak naučno istraživačkog rada, kao i produbljivanjem saradnje sa Šinšu Univerzitetom iz Japana.

(SB)