Vijesti 06.10.2022.

Banjalučki odbornici u klupama 25. oktobra

ČITANJE: 1 minuta

Sjednica banjalučke Skupštine biće održana 25. oktobra, rekao je na konferenciji za novinare nakon sjednice Kolegijuma predsjednik Skupštine Mladen Ilić.

“Danas smo zakazali i novu sjednicu Kolegijima za 13. oktobar na kojoj ćemo tačno utvrditi dnevni red za narednu sjednicu”, objasnio je Ilić.

Istakao je i da se na Kolegijumu danas pojavila većina odbornika i da je postignut konsenzus o nastavku rada.

“Razgovaraćemo o rebalansu budžeta, o brojnim regulacionim planovima, a do kraja godine biće održane tri redovne sjednice”, rekao je on.

Spremnost za rad i razgovor o najvažnijim pitanjima u vezi sa gradom istakao je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naredna sjednica je od velikog značaja jer ćemo raspravljati o rebalansu budžeta, imamo suficit od 20 miliona maraka, ali bez rebalansa taj novac ne možemo preraspodijeliti”, istakao je Stanivuković.

Pored ovoga, naglasio je važnost razgovora o novom Regionalnom planu za centar grada, nakon što je prethodni oborio Ustavni sud.

“Nadam se da će pitanje novog regulacionog plana biti riješeno do kraja godine, kako bi mogli da nastavimo gradnju do proljeća naredne godine”, rekao je on, prenosi BL portal.