Sport 08.05.2016.

(VIDEO) Banjalučki polumaraton: Pogledajte prolazak pobjednika kroz cilj

ČITANJE: 1 minuta
Бањалука - Други бањалучки полумаратон-1
Pobjednik 2. M:tel banjalučkog polumaratona je Kenijac Majo Kimajo koji je postavio i novi rekord staze. U ženskoj konkurenciji pobijedila je njegova zemljakinja, Kristina Oligo.

Kenijski trkač istrčao je dionicu od 21 kilometra u vremenu 1:04,03 sata i tako oborio rekord banjalučkog polumaratona koji je iznosi 1:05:33.

-Bila je dobra trka, veoma sam zadovoljan, bilo je naporno jer sam trčao sam. Zadovoljan sam, trčao sam dobro, hvala organizatorima, došao bih i naredne godine u Banjaluku, ako budem pozvan, mislim da bih mogao i istrčati za sat i dva minuta- rekao je Majo Kimajo.

Drugi je kroz cilj prošao njegov sunarodnik Abel Kibet Rop, pobjednik beogradskog maratona, koji je istrčao stazu sa vremenom 1:04.40.

U ženskoj konkurenciji slavila je Kenijka Kristina Oligo. ona je takođe oborila rekord trke. Ona je polumaratonsku dionicu istrčala u vremenu 1:13,37 sata i popravila rekord za više od pet minuta.

Na Drugom banjalučkom polumaratonu, učestvovalo je oko 5.000 trkača, četiri olimpijca, više od 40 elitnih trkača, 100 štafetnih timova, kao i više od tri hiljade učesnika trke zadovoljstva.

Glavna trka trčala se gradskim ulicama na dužini od 21,1 kilometar. Počela je u 9.15 časova na Trgu Krajine, gdje je i cilj polumaratona.

II banjalucki polumaraton – prolazak pobjednika kroz cilj

Gepostet von RTV Kontakt am Sonntag, 8. Mai 2016

(MojKontakt/Mondo)