Sport 10.04.2017.

Banjalučki Rekreativo igrao na “Maksimiru”

ČITANJE: 2 minute

Mladi fudbaleri banjalučkog Rekreativa proteklog vikenda gostovali su u Zagrebu i odigrali prijateljsku utakmicu sa Dinamom.

Desetogodišnji dječaci iz Banjaluke poraženi su u nedjelju od Otvorene škole kluba sa “Maksimira” rezultatom 4:1 (4:1), ali su posebno u drugom poluvremenu pokazali veliki potencijal na kojem im je i “veliki” Dinamo čestitao.

Jedini gol za ekipu iz banjalučkog naselja Česma postigao je Strahinja Kaurin, ali ni ostali nisu zaostajali mnogo po talentu i trudu u odnosu na zagrebačke vršnjake.

Poslije meča, klinci su obišli kompleks terena zagrebačkog kluba na “Maksimiru”, a upriličeno je druženje sa trenerima Dinama, koji su goste iz Banjaluke upoznali sa načinom rada i dogovorili da ovaj meč ne bude i posljednji u omladinskim kategorijama Rekreativa i Dinama.

“Dogovorena je međusobna saradnja sa Dinamom, odnosno odlazak trenera Rekreativa u Zagreb na stručno usavršavanje i upoznavanje sa načinom rada ‘modrih'”, rekao je predsjednik Rekreativa Goran Arbutina.

Poslije dječije utakmice, banjalučka ekspedicija je posmatrala i dvoboj “B tima” Dinama protiv Novigrada, na kojem su imali priliku na djelu da vide i nekoliko fudbalera koji povremeno igraju i za “A tim bugarskog trenera Ivajla Peteva.

Naravno, utakmici je prisustvovao i Zdravko Mamić, alfa i omega zagrebačkog kluba, koji je redovan posmatrač na svim mečevima, pa i onih u Drugoj ligi Hrvatske.

“Ovom prilikom, želim da se zahvalim ljudima u Dinamu i našem prijatelju Saši Čekrliji na organizaciji utakmice i gostoprimstvu, a posebno trenerima ‘modrih’, koji su se potrudili da i nama i klincima pokažu kako se radi u jednom velikom klubu, koji je bez sumnje jedan od najvećih rasadnika talenata na ovim prostorima”, dodao je Arbutina.

 KLINCI OBIŠLI I ZOO VRT U ZAGREBU

“Rekreativci” su osim posjete redovnom učeniku Lige šampiona i nekadašnjem članu “velike četvorke” našli vremena i za posjetu Zoološkom vrtu, koji je posebno obradovao mališane i omogućio im lijepe uspomene sa puta u Zagreb.

(Mondo)