Sport 09.01.2017.

Banjalučki šahisti njeguju Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Uprava Šahovskog klub Banjaluka bila je dobar domaćin takmičenja za mlade koji je odigran povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.

Kako je naglasio predsjednik kluba Milosav Gatarić na ovaj način su željeli da daju značajan doprinos u borbi za očuvanje onog što je stvoreno u minulom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

– U ovo današnje vrijeme kada nam se brani da slavimo Dan Republike Srpske mi smo ovim turnirom dali doprinos u toj borbi. S pravom smo se odlučili da takmičenje organizujemo za najmlađe, jer su oni naša budućnost i sa ovom praksom nastavićemo i u narednom vremenu – istakao je Milosav Gatarić, prvi čovjek Šahovskog kluba Banjaluka.

Ovu manifestaciju podržao je menadžment Tvornice obuće „Bema“ na čijem se čelu nalazi Marinko Umičević koji je ujedno odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

– Drago mi je da Šahovski klub Banjaluka organizuje turnir povodom Dana Republike Srpske. Ovo je veliki značaj za sve nas, a na ovoj djeci ostaje Republika i meni je veliko zadovoljstvo što sam bio dio ove manifestacije. Od malih nogu treba da djecu učimo kako treba da se voli Republika Srpska i ovo je ujedno ulaganje u budućnost – naglasio je Marinko Umičević.

Podsjećanja radi turnir je juče odigran u banjalučkom Muzičkom paviljonu u parku „Petar Kočić“. Nastupilo je ukupno 45 šahista, a najuspješniji su bili Milana Babić iz Teslića, i to u kategoriji učenika od prvog do petog razreda. U konkurenciji od šestog do devetog razreda najbolji je bio Marko Lipovčić takođe iz Teslića. Kod srednjoškolaca prvi mjesto pripalo je Bojanu Maksimoviću, članu Šahovskog kluba „Skakač“ iz Banjaluke.

(srpskacafe.com)