Politika 27.01.2018.

Banjalučki SDS podržava Govedaricu za kandidata

ČITANJE: 2 minute

Dok bijeljnski SDS podržava i predlaže Miću Mićića u trci za predsjednika Republike Srpske, u banjalučkom daju podršku Vukoti Govedarici.

U medijima su se posljednjih dana pojavile informacije da je Govedarica izbacio iz igre Miću Mićića i Mirka Šarovića i da on treba da bude kandidat Saveza za promjene. Nijedan od njih danas ne odgovara na pozive, a u NDP-u poručuju da ništa nije definitivno.

PDP-ovci će o svemu malo konkretnije sutra. Kako ATV saznaje, SDS-ovci su prije dva dana u Doboju odlučili da Vukota Govedarica bude kandidat”, rekao je Mladen Kajkut, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka.

Interesantno je ćutanje Mladena Ivanića. O njemu više govore u SDS-u negu u stranci čiji je počasni predsjednik. PDP-ovci bi ipak o svemu trebalo konkretnije već sutra. A on je uvijek bliže poziciji koju trenutno obavlja i po mnogima bi mogao da bude adekvatan protivnik ukoliko za poziciju srpskog člana Predsjedništva u trku krene Milorad Dodik.

U NDP-u poručuju da ništa nije definitivno. Dragan Čavić za sada barata samo rokovima. Iako je u decembru govorio da sve treba da bude iskristalisano do kraja prošle godine, sada se drži novih datuma.

“Mi smo razgovarali prije dva-tri dana i naširoko smo o svemu razgovarali i dogovorili smo se o terminima i vremenskom rasporedu u kome ćemo dogovoriti sve. Tako da koliko ja znam to nije definitivno nit je to SDS-ovo nit je definitivno SZP”, kaže Dragan Čavić, lider NDP-a.

Ni u vladajućoj koaliciji priča o kandidaturama još nije iskristalisana. U SNSD-u govore da će imati oba kandidata, a u DNS-u kažu-minimum jedan. Milorad Dodik za sada, kako se spekuliše, biće kandidat za srpskog člana Predsjedništva iako se on o tome još nije izjasnio. Zagonetan je i Marko Pavić.

“Ja lično nisam zainteresovan za bilo kakvu funkciju, samo me zanima da stranka napreduje. A pošto sam ja prvi vojnik stranke, ponašaću se onako kako stranka bude tražila”, riječi su Marka Pavića, predsjednika DNS-a.

Prije dva dana govorili su u DNS-u da je mogući kandidat čak i novi član, bivši SDS-ovac, Đorđo Krčmar. Zato u opozicionoj partiji danas niko nije potvrdio, ali ni negirao da li su iz trke za kandidata predsjednika unutar Saveza za promjene, ispali Šarović i Mićić.I kad se iskristališu kandidati za dvije najvažnije funkcije, slijedi najinteresantniji dio.Parlamentarne liste. A tek tu će biti svega.

(ATV)

Oznake: Milorad Dodik