Politika 04.07.2016.

Banjalučki SDS zbog neposluha skinuo kandidata s liste

ČITANJE: 1 minuta

Član SDS i predsjednik Područnog odbora “Jug” Saša Lovrić isključen je na Predsjedništvu stranke održanom u Bijeljini i skinut je sa liste kandidata za odbornike u Skupštini Banjaluke, saznaje “EuroBlic”.

Lovrić je bez kandidature ostao veče pred istek roka za predaju lista i mimo volje članova Gradskog odbora. Razlog je, kako prenosi EuroBlic, bilo to što je Lovrić javno progovorio o sukobima i nezadovoljstvu unutar stranke.

Lovrić bio 17. na listi

Određeni broj članova SDS protivi se politici za koju smatraju da šteti stranci, a koju vodi predsjednik Gradskog odbora SDS Predrag Vulin.

Za njega Lovrić kaže da je “igrač predsjednika Regionalnog odbora SDS Ognjena Tadića i izvršava njegova naređenja”.

Lovrić je bio 17. na listi odbornika za predstojeće izbore, a umjesto njega trebalo bi da bude kandidovan Stevo Marčeta sa Starčevice.

“Otvara se put za kandidata SNSD-a Draška Ilića”

U Područnom odboru “Jug”, koji obuhvata dio grada od Gradskog mosta do Bočca, kažu da je u pozadini Lovrićevog izbacivanja iz stranke namjera da se “očisti put za kandidata SNSD Draška Ilića koji je u dobrim odnosima sa Tadićem”.

– Jak SDS na ovom području smeta SNSD, jer ne dozvoljavamo izborne krađe. Dok se Ilić sam borio za glasove izlaznost je bila 100 ili 115 odsto, a od kad mi imamo svoje kandidate, nije veća od 50 odsto – kažu u ovom Odboru.

O dešavanjima u banjalučkom odboru SDS odavno je upoznat i predsjednik stranke Mladen Bosić, ali nije želio da reaguje, ni ranije, ni danas, prenosi EuroBlic.

(Euroblic)