Politika 20.05.2017.

Banjalučki socijalisti se izjašnjavali o kandidatima za predsjednika SP

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je danas da Socijalistička partija predstavlja važan politički faktor Republike Srpske i BiH.

“Osnovni programski principi socijalista su borba za ubrzan ekonomski rast i razvoj Republike Srpske, što podrazumijeva razvoj naše ekonomije sa što većim brojem novih radnih mjesta i zadržavanjem postojećih”, rekao je Đokić , nakon što je prisustvovao izbornoj konferenciji Gradskog odbora SP-a u Banjaluci.

Đokić je istakao da su programski principi SP-a i borba za što bolji položaj radnika u procesu rada, poboljšanje života svakog čovjeka, te izgradnja RS kao socijalno odgovorne republike.

On je rekao da je Gradska organizacija SP Banjaluka jedna od najvažnijih organizacija ove partije, jer je i najbrojnija po članstvu i po rezultatima koje je osvajala na prethodnim izborima.

“Rezultat Gradske organizacije SP Banjaluka konstantno raste iz jednog u drugi izborni ciklus. SP je zastupljena i čini značajan dio gradske vlasti Banjaluka i ima veliku odgovornost za funkcionisanje gradske vlasti”, istakao je Đokić.

On je rekao da su u Socijalističkoj partiji u toku izborne aktivnosti koje prethode održavanju 7. kongresa stranke.

Uoči ovog skupa, predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Radenko Komljenović rekao je da će na izbornoj konferenciji biti izabrani kandidati za kongres SP, kandidati za Glavni odbor, Statutarnu i Nadzornu komisiju, a izjasniće se i u vezi s kandidatima za predsjednika SP.

(Srna)