Sport 30.12.2016.

Banjalučki “Sport Studio” jači od povreda

ČITANJE: 2 minute

Džudista Nemanja Majdov, pamtiće 2016. godinu kao najbolju u svojoj karijeri. Rezultatski je bila kao iz snova, ali za Nemanju je kako sam kaže njegova najveća pobjeda ona koju je izvojevao van tatamija.

Izborio se sa povredom koljena, zbog koje su mu isprva predviđali čak i kraj karijere. Gotovo svi, sem doktora Aleksandra Jakovljevića iz Banjaluke.

“Meni je većina, mogu reći 90 odsto doktora reklo da ja mogu da promijenim sport i da završim karijeru. Samo jedan doktor, doktor Aleksandar Jakovljević rekao je da ćemo to da riješimo. Kako? Vidjećemo, ali ćemo da riješimo. Ja sam boravio u ‘Sport studiju’ ovdje u Banjaluci i čitavu godinu smo radili na oporavku. Dokazali smo ove godine da sve funkcioniše na najbolji način. Sada smo jači nego što smo bili”, priča Nemanja Majdov, džudista.

Nemanja je samo jedan od brojnih sportista sa ovih prostora, koji su u ordinaciji doktora Jakovljevića prebrodili najveću muku svakog sportiste, zvanu – povreda, ma koje vrste. I ne samo to. Ona bolje spriječiti nego liječiti, i u sportskoj medicini je zlata vrijedna.

“Naši sportisti koji su u klubovima širom Evrope, igrači iz regiona i pojedinci vidjeli su da smo napravili nešto lijepo. Rezultati dovoljno govore, pa je tako Lusija Kimani ove godina uspjela da nastupi na Olimpijadi, zahvaljujući našem tretmanu, zatim brojne titule koje osvajaju naši sportisti dovoljno govore o našem radu”, ističe Aleksandar Jakovljević, “Sport Studio” Banja Luka.

Sa timom doktora Jakovljevića, već više od pet godina sarađuje i fudbaler bečkog Rapida i povremeni reprezentativac BiH, Srđan Grahovac. Ne krije da je izuzetno zadovoljan načinom njihovog rada.

“Mogu reći da je naša saradnja jako dobra. Oni su bili i kod mene u Beču da se upoznaju sa metodama rada u mom klubu. Ja često dolazim ovdje. Mogu reći da rade dosta kvalitetnije nego u inostranstvu i da moramo dosta više sebe cijeniti”, naglašava Srđan Grahovac, fudbaler.

A imaće čime i da se pohvale u inostranstvu. Kako nam kaže doktor Jakovljević, u maju će na seminaru Svjetske fudbalske federacije, prezentovati svoj rad u minulom periodu i otkriti kako su na teren za 21 dan, nakon povrede vratili jednog od fudbalera tuzlanske Slobode. Iako su prognoze bile daleko sumornije.

(ATV)