Magazin 14.02.2018.

Banjalučki srednjoškolci obilježili Dan zaljubljenih

ČITANJE: 2 minute

Članovi banjalučke regije Mreže savjeta učenika Republike Srpske aktivirali su se u februaru obilježivši Dan zaljubljenih i time pokazali da se i u njihovim godinama ljubav može ostvariti.       

U nekoliko srednjih  škola od početka februara bile su postavljene kutije u koje su učenici danima ubacivali pisma za banjalučke srednjoškolce.

Sama aktivnost realizuje se u školama već dugi niz godina na način da učenici mogu pismo poslati u svoju školu, ali od ove godine novitet je što je savjet učenika omogućio  srednjoškolcima da njihovo pismo može da stigne i na adrese ostalih škola.

„Prethodnih godina smo ovakve akcije radili ponaosob, svako u svojoj školi,  bez doticaja sa drugim školama. Ove godine, ta ideja nam je došla spontano, dok smo dogovarali sasvim drugu aktivnost za ovo polugodište. Predložili smo ovo i mislim da se u tom trenutku niko od nas nije nadao da će biti ovako veliki odaziv, ali u školama se među učenicima posljednjih par dana samo o pismima pričalo. Sljedeće godine, uključićemo, nadam se, sve škole kako bi proširili još više ljubavi među nama.“ – istakla je Lana Knežević, predsjednica SU SŠC „Gemit Apeiron“ i PR Mreže savjeta učenika banjalučke regije.

A da je akcija bila i više nego uspješna govori i brojka preko 5 000 pisama koja su došla u ruke srednjoškolaca i uljepšali im današnji dan.

„Ovim putem smo dokazali da Savjet učenika svake škole jeste tu da pored toga što se borimo za svoja prava, omogućimo nešto novo srednjoškolcima i uljepšamo školske dane. Pored ljubavnih poruka, učenicima je omogućeno i predavanje na teme o ljubavi, a isto tako smo putem ankete saznali šta je neophodno za pravu ljubav. Vidjeli smo kako se i dalje njeguju prave vrijednosti poput pažnje i  povjerenja što je svakako neprocjenljivo. Svim srednjoškolcima želim srećan Dan zaljubljenih uz poruku da je svaki dan pravi dan da ga sitnicom voljenoj osobi uljepšamo, a ne samo danas. Sitnice nas čine srećnim.“ – rekao je Danijel Petrović, predsjednik SU Medicinske škole.

A da li ste vi nekome danas pokazali koliko ga volite?